Élő közvetítés
Magyarország
ÉLŐ
Svájc

Dollárbaloldal – nem csak az Egyesült Államokból segítették az ellenzéket + videó

Márki-Zay Péterék kampányát nem csak a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat támogatta. Az adatkezelő cégcsoport ellen több nyomozás is folyamatban van. A Magyar Nemzet videósorozatának harmadik része azt a hálózatot mutatja be, ami az ellenzéki összefogás szekerét tolta.

Magyar Nemzet
2022. 11. 07. 14:23
Bajnai Gordon
Budapest, 2014. május 25. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetõje, megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselõje a pártszövetség eredményváróján Budapesten, egy Dob utcai szórakozóhelyen az európai parlamenti választás napján, 2014. május 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet videósorozatának korábbi részei már bemutatták, hogy az ellenzék kampányába hogyan érkezett pénz az Egyesült Államokból, és hogy Márki-Zay Péter utólag ezt hogyan próbálta megmagyarázni azzal, hogy nem is egy, hanem kettő kampányt folytattak a választási időszakban. A sorozat második része az ügy városházi szálát feszegette, most pedig a Bajnai-szál van terítéken.

A DatAdat először akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy többször is fizette a baloldal miniszterelnök-jelöltjének ebédjét a kampányidőszakban. 

Ez úgy került nyilvánosságra, hogy az Index birtokába került egy dokumentum, ami azt bizonyítja, hogy március 17-én, egy étteremben a számlát a DatAdat Professional Kft. nevére állították ki. Azt, hogy mi is az a DatAdat, röviden úgy lehet összefoglalni, hogy ez Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adatkezelő cége. Márki-Zay egy interjúban azt is elárulta, hogy a DatAdathoz is kerültek külföldi pénzek.

A cég viszont több okból is a hatóságok látóterébe került. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a cégcsoport ellen, amely azért lett gyanús, mert 2020-ban félmilliárdos bevételnövekedésre tett szert.

Összegezve tehát, már az is tiltott kampányfinanszírozás gyanúját vetette fel, hogy a DatAdat ebédeket fizetett Márki-Zay Péteréknek. 

De az, hogy a kampányban Amerikából érkező pénzeket is megmozgatott az ellenzék, már határozottan azt a képet mutatja, hogy durva külföldi beavatkozás történt a magyar választásokba, nem véletlen, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Borítókép: Bajnai Gordon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.