időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Dollárbaloldal – nem csak az Egyesült Államokból segítették az ellenzéket + videó

Magyar Nemzet
2022.11.07. 14:23 2022.11.07. 14:29
Dollárbaloldal – nem csak az Egyesült Államokból segítették az ellenzéket + videó

Márki-Zay Péterék kampányát nem csak a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat támogatta. Az adatkezelő cégcsoport ellen több nyomozás is folyamatban van. A Magyar Nemzet videósorozatának harmadik része azt a hálózatot mutatja be, ami az ellenzéki összefogás szekerét tolta.

A Magyar Nemzet videósorozatának korábbi részei már bemutatták, hogy az ellenzék kampányába hogyan érkezett pénz az Egyesült Államokból, és hogy Márki-Zay Péter utólag ezt hogyan próbálta megmagyarázni azzal, hogy nem is egy, hanem kettő kampányt folytattak a választási időszakban. A sorozat második része az ügy városházi szálát feszegette, most pedig a Bajnai-szál van terítéken.

A DatAdat először akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy többször is fizette a baloldal miniszterelnök-jelöltjének ebédjét a kampányidőszakban. 

Ez úgy került nyilvánosságra, hogy az Index birtokába került egy dokumentum, ami azt bizonyítja, hogy március 17-én, egy étteremben a számlát a DatAdat Professional Kft. nevére állították ki. Azt, hogy mi is az a DatAdat, röviden úgy lehet összefoglalni, hogy ez Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adatkezelő cége. Márki-Zay egy interjúban azt is elárulta, hogy a DatAdathoz is kerültek külföldi pénzek.

A cég viszont több okból is a hatóságok látóterébe került. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a cégcsoport ellen, amely azért lett gyanús, mert 2020-ban félmilliárdos bevételnövekedésre tett szert.

Összegezve tehát, már az is tiltott kampányfinanszírozás gyanúját vetette fel, hogy a DatAdat ebédeket fizetett Márki-Zay Péteréknek. 

De az, hogy a kampányban Amerikából érkező pénzeket is megmozgatott az ellenzék, már határozottan azt a képet mutatja, hogy durva külföldi beavatkozás történt a magyar választásokba, nem véletlen, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Borítókép: Bajnai Gordon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)


 

Guruló dollárok

Ezért tesz háborúpárti nyilatkozatokat a dollárbaloldal

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.