Kilenc ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 459 határsértőt tartóztattak fel, és 119 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2022. 11. 27. 7:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap a rendőrök Bács-Kiskun megyében két esetben összesen hat főt, Csongrád-Csanád megyében hat esetben összesen 113 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt kilenc ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Röjtökmuzsaj területén egy litván és egy magyar rendszámú személygépkocsit ellenőriztek. A litván rendszámú járműben a sofőrön kívül 11, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott. A magyar rendszámú gépjármű vezetője az intézkedés helyszínéről elmenekült, őt később a rendőrök Röjtökmuzsaj külterületén elfogták.  

Jánossomorján a rendőrök egy osztrák rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 32 éves kirgiz állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben hat, magát marokkói állampolgárságúnak valló illegális bevándorló tartózkodott.

Ásotthalmon a rendőrök egy magyar járművet ellenőriztek, melyet egy 43 éves magyar állampolgár vezetett. A sofőrön kívül az autóban kilenc, magát indiai állampolgárságúnak valló migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Tatabányán egy belga rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, amit egy török sofőr vezetett. A járműben a sofőrön kívül öt, magát török állampolgárnak valló külföldi utazott. Az M1-es autópályán a rendőrök egy másik belga honosságú személygépkocsit is ellenőriztek, amit szintén egy török állampolgár vezetett.

A gépkocsi előfutója volt a korábban ellenőrzött belga rendszámú személygépjárműnek, így a jármű vezetőjével szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az egyenruhások Lajosmizsén egy szlovén rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, melyet egy szlovén állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban 14 fő, ebből magát 13 fő afgán, 1 fő török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Szigetszentmiklóson egy román rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, amiket román állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a vezetőn kívül 14, magát indiai és afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Parassapusztán a rendőrök egy lengyel rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy moldáv állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 16, magát szírnek valló migráns tartózkodott.

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egy esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.