időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Leállítanák a pazarlást Miskolcon

Borsodi Attila
2022.11.10. 06:45
Leállítanák a pazarlást Miskolcon

– Számításaink szerint a sportállások, tanácsnoki díjazások, felügyelőbizottsági tiszteletdíjak és a kreált pozíciók megszüntetésével éves szinten csaknem százmillió forint szabadítható fel a költségvetésben Miskolcon  

– erről a Fidesz–KDNP helyi frakciószóvivője beszélt tegnap sajtótájékoztatón. Hollósy András kifejtette: figyelembe véve, hogy korábban már javasolták a propagandalapként üzemelő Miskolci Napló megszüntetését, a felszabadítható pénzügyi forrás éppen elegendő lehet arra, hogy a nyugdíjasok megkaphassák karácsonyra a Salkaházi-juttatást, és részlegesen ugyan, de újranyithasson a Selyemréti Strandfürdő. – Példaként szeretném megemlíteni, hogy a baloldali városvezetők közül többen is öt-hat helyről vesznek fel fizetést, míg a miskolciak többsége egy munkahelyről kap jövedelmet.

Felháborító, hogy a baloldali képviselők még így is sarcolják a miskolciakat. A többletkiadások fejenként átlagosan csaknem száz szépkorú Salkaházi-juttatását teszik ki – fogalmazott a kormánypárti politikus. 

Rámutatott arra: éppen ezért azt javasolják, hogy a novembertől esedékes tiszteletdíjak, kreált megbízási szerződésekért járó kifizetések és tanácsnoki díjazások összegét csoportosítsák át. – Az árstopok meghosszabbítása és a hatósági áras élelmiszerek kibővítése is jól mutatja, hogy a kormány és a miskolci Fidesz–KDNP-frakció a családok pártján áll. A baloldal felelőtlen költekezése pedig azt jelzi, hogy alkalmatlan a város vezetésére és a miskolciak képviseletére – emelte ki.

Borítókép: Hollósy András, a Fidesz-KDNP helyi frakcióvezetője (Forrás: Fidesz, Miskolc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.