Nyolc ember ellen indítottak büntetőeljárást embercsempészés miatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 488 határsértőt tartóztattak fel és 540 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 11. 05. 7:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, guineai, indiai, iraki, kínai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében 14 esetben a rendőrök összesen 540 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt 8 ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Tatabányán egy magyar személygépkocsit ellenőriztek, amit egy 24 éves török állampolgár vezetett. 

A járműben a sofőrön kívül négy, magát török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Baján a rendőrök egy osztrák rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 17 éves szerb állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben négy, magát tunéziai állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott.

A rendőrök az M1-es autópálya Hanság pihenőhelyen egy lengyel rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek, melyet egy ukrán állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül 17, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az egyenruhások Esztergom területén két lengyel rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, melyet lengyel állampolgárok vezettek. A járművekben összesen öt, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott.

Újrónafő területén a járőrök egy bolgár rendszámú személygépjárművet ellenőriztek, melyet egy bolgár férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül tíz, magát afgán állampolgárságúnak valló külföldi utazott.

Hegyeshalom területén a járőrök ellenőriztek egy francia rendszámú kisteherautót, amelyet egy francia állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben 14, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.