Szentkirályi Alexandra: A szankciók egyáltalán nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

A kormányszóvivő a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvényein beszél a szankciókról.

2022. 11. 07. 19:41
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2022. szeptember 17. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. szeptember 17-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlen, hogy a magyar kormány kezdetektől fogva békekötést szorgalmaz, mert az értelmetlen szankciók nem váltják be a Brüsszel által keltett reményeket

– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn országjáró sorozatának egyik rendezvényén, Kunszentmiklóson.

A kormányszóvivő a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvényén, a fórumot megelőző sajtótájékoztatón emlékeztetett: Brüsszel azt ígérte, ha a szankciók életbe lépnek, az véget vet az ukrajnai háborúnak, és az intézkedések majd Oroszországot büntetik. Felidézte Brüsszelnek azt az ígéretét is, miszerint a szankciók nem terjednek ki az energiahordozókra – adta hírül az MTI. 

A szankciók egyáltalán nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

– mondta.     

Szentkirályi Alexandra rámutatott arra is, a jelenlegi helyzetben „Európa fázik, Ukrajna vérzik, Oroszország pedig gazdagodik”. Ez az elhibázott szankciós politika következménye –  tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra felhívta a figyelmet arra is: hogy a néhány nappal ezelőtt szóba került újabb szankciós csomag, amelynek hírére máris megugrott a földgáz ára a tőzsdén. Mint mondta, ez is azt mutatja, van összefüggés a szankciók és az emelkedő árak között.

A magyar kormány továbbra is azért fog harcolni – tette hozzá –, hogy ezek a szankciók vagy ne lépjenek életbe, vagy pedig Magyarországra nézve ne legyenek kötelező érvényűek, mert a kormányzat egyetlen olyan büntetőintézkedést sem tud elfogadni, amely a magyar embereknek hátrányt okoz vagy káros. 

    – szögezte le.

Szentkirályi Alexandra azt is hangsúlyozta, a mostani nemzeti konzultációnak azért is van jelentősége, mert a kormány Brüsszelben, "ellenszélben" fel tudja majd mutatni  több millió magyar ember szándékát is. Úgy fogalmazott: a magyar kormány harcolni fog Brüsszellel, hogy a magyarok érdekeit védje.
 Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.