Hollik István: Álljon elő a dollárbaloldal a valósággal!

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányában továbbra sem látni tisztán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 14. 15:25
HOLLIK István
Budapest, 2022. május 17. Hollik István, a KDNP képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dollárbaloldal továbbra is nagyon hallgat arról, kik voltak azok a titokzatos adományozók, akik a hárommilliárd forintot összedobták nekik és mit kértek ezért cserébe – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-nek videónyilatkozatában.

Hollik István emlékeztetett: több hónap telt el a dollárbaloldal lebukása óta, vagyis amikor kiderült, hogy a teljes kampányt külföldről finanszírozták, hárommilliárd forintnak megfelelő dollárral. Hangsúlyozta: a mai napig nem látnak tisztán azzal kapcsolatban, pontosan kik voltak azok, akik összedobták ezt a pénzt és mit kértek érte cserébe. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója kitért arra is, hogy korábban a dollárbaloldal azt állította: adakozni csak az Action for Democracy elnevezésű szervezet honlapján, útlevélszám megadásával lehetett. Hozzátette: mára kiderült, ez hazugság volt.

Felidézte azt is, hogy a bukott baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ismerte el, lehetettek külföldi adományozók, tehát nem csak magyar állampolgárok dobták össze ezt a pénzt.

Beszélt arról, hogy Korányi Dávid, „Karácsony Gergely embere”, az Action for Democracy szervezője, azt állította egy baloldali médiumnak, a szervezet közvetlen megkeresés útján, e-mailben ért el támogatókat.

Felmerül a kérdés, hogy egy frissen alakult, csak egy honlappal rendelkező, null kilométeres alapítványnak mégis honnan volt többezres adatbázisa, honnan tud több ezer adományozót összegyűjteni 

– tette fel a kérdést Hollik István, aki szerint ezzel Korányi Dávid nem válaszolt a felvetésekre, hanem újabb kérdéseket nyitott ki. Azt gyanítják, hogy ez egy újabb hazugság volt annak érdekében, hogy elfedjék a valóságot – mutatott rá. Úgy fogalmazott: most már jó lenne, ha előállnának a valósággal, mert az annak eltakarására kitalált állítások mindegyikéről kiderült mára, hogy „ordas hazugságok” voltak, és az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányában továbbra sem látni tisztán.

Borítókép: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója (MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.