Orbán Viktor megköszönte a magyar tárgyalódelegáció munkáját

A miniszterelnök arra reagált, hogy a területfejlesztési miniszter ma bejelentette: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 17:48
GOLOB, Robert; ORBÁN Viktor
Cirkovce, 2022. december 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ az északkelet-szlovéniai Cirkovcében, a Cirkovce-Pince magasfeszültségû távvezeték átadóünnepségén 2022. december 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz munka, de szép eredmény. Köszönöm a magyar tárgyalódelegáció munkját

– írta legújabb Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök.

Magyarország sosem adja fel! 

– zárta bejegyzését Orbán Viktor.

A kormányfő a Navracsics Tibor Gulyás Gergellyel közös mai, rendkívüli sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, ahol a területfejlesztési miniszter bejelentette:

– Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz. 

Emlékeztetett: az állandó képviselők egyezségre jutottak a helyreállítási tervvel kapcsolatban, a kohéziós pénzek megőrzéséért pedig december 31-ig kellett megállapodni. Navracsics Tibor beszélt arról is, hogy a kormány minden olyan célja megvalósult, amit júniusban kitűztek. Kifejtette: 2300 milliárd forint nyílik meg a helyreállítási alapban, amiből 70 százalék a megújuló energiát, 30 százalék pedig a digitális átállást segíti. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.