Szijjártó Péter: Szükség van a magyarok hangjára, mielőtt még túl késő lesz

A külgazdasági és külügyminiszter a nemzeti konzultáció kitöltésére buzdított videójában.

MAGYAR NEMZET
Forrás: FACEBOOK/SZIJJÁRTÓ PÉTER2022. 12. 13. 17:47
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. október 11. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Matjaz Han szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. október 11-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszelből jelentkezünk, ahol különböző formátumú tanácsüléseket tartanak ezekben a napokban. A tanácsülések többségén természetesen a szankciók kérdése is felmerül. Sajnos annak ellenére, hogy bebizonyosodott, hogy a szankciók zsákutcát jelentenek és súlyos károkat okoznak Európának, benne természetesen Magyarországnak, Brüsszel még mindig nem adta fel ennek a politikának a folytatását

– hangsúlyozta Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette:

Ezekben a napokban, ezekben az órákban a kilencedik szankciós csomagról zajlanak a viták, amely szankciós csomag nyilvánvalóan tovább súlyosbítja a helyzetet Európában, hiszen eddig azt láttuk a nyolc szankciós csomagból, hogy mindegyik jobban fájt nekünk, európaiaknak, mindegyik több kárt okozott nekünk, európaiaknak, mint azoknak, akikkel szemben ezeket a szankciókat elvileg kivetették.

A szankciók nem vittek minket közelebb a háború végéhez, csak problémákat és nehézségeket okoztak számunkra, az Európai Unió tagországai számára. Nekünk a legfontosabb feladatunk az, hogy megvédjük a magyar nemzeti érdekeket, ne engedjük, hogy Magyarország nemzetgazdaságát továbbra is sújtó szankciókat fogadjanak el itt, Brüsszelben.

Ebben a küzdelemben fontos, hogy kellően széles támogatás legyen mögöttünk. Egy egyértelmű társadalmi támogatásnál nincsen nagyobb érv itt Brüsszelben. Ezért arra kérem Önöket, hogy szánjanak rá 1-2 percet még a következő napokban, 15-éig van erre lehetőség, és akár a mobiltelefonjukról is töltsék ki a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet. Higgyék el, nagyon sokat segítenek nekünk ezzel, segítenek abban, hogy ki tudjunk állni sikeresen és eredményesen a magyar nemzeti érdekek mellett. Kérem Önöket, hogy segítsenek és használják ki a hátralévő néhány napot és vegyenek részt a szankciókról szóló nemzeti konzultációban.

– hangsúlyozta Szijjártó Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.