A kórház felgyújtásával fenyegetőzött, börtönbe kerül a komlói férfi

Több mint négy percen át fenyegetőzött a 112-es segélyvonalon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 17. 16:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A komlói kórház alkalmazottjainak meggyilkolásával és az épület felgyújtásával fenyegetőzött egy helyi férfi, a Komlói Járásbíróság jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte. 

A vádlott a 112-es segélyvonalon fenyegetőzött tavaly júliusban, miután ittas állapotban látogatta meg a kórházban kezelt nagyanyját. A Pécsi Törvényszék közleményéből kiderül: a férfi azon háborodott fel, hogy rokonát az ápolónők lekötötték. Mindezt az osztály nővérszobájánál kiabálva sérelmezte és felelősségre vonta őket, mire az egyik ápoló elmagyarázta neki az intézkedés okát.

Az ittas férfi a magyarázatot nem fogadta el és kiabálva fenyegetni kezdte az ápolónőket azzal, hogy ha meghal a nagyanyja, akkor megöli valamennyiüket és felgyújtja a kórházat.

Ezután a kórház alkalmazottjai kikísérték az épületből, aki mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívót, és több mint négy percen át fenyegetőzött a kezelővel. Azt mondta, feljelentést tesz a komlói kórház ellen, mert kínozzák a nagyanyját, majd azzal fenyegetőzött, hogy visszamegy és megöli az ott dolgozókat, a kórházat pedig felgyújtja.

Trágár jelzők kíséretében többször elismételte ugyaneztm, majd kijelentette, hogy

erre nyugodtan pecsétet tehet a kezelő,

az egész kórházat felgyújtja abban a pillanatban, ahogy a nagyanyja meghal. Ezután még kétszer megismételte a hívást. 

A Komlói Járásbíróság jogerős határozatával a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint visszaesőt – egy év börtönbüntetésre ítélték – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék kedden az MTI-t.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.