A kormány idén is biztosítja a kulturális dolgozók emelt bérét

A 20 százalékos bérkiegészítés jelenleg mintegy háromezer intézmény 28 000 munkatársát érinti.

Magyar Nemzet
2023. 01. 09. 12:06
null
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kormánya 2023-ban az új költségvetésben is biztosítja a közfeladatot ellátó kulturális dolgozók korábban megemelt bérkiegészítését – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A 2022-ben megvalósult 20 százalékos bérkiegészítés 2023-tól beépülő bérfejlesztéssé válik és állandósul – írta a KIM. A véglegesített bérfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Pénzügyminisztérium között lezárultak – fejtette ki a tárca hozzátéve: ezáltal a kulturális intézmények vezetői az évenkénti igénybejelentési kötelezettség alól is mentesülnek.

Azok a kulturális közfeladatot ellátó foglalkoztatottak, akik 2022-ben megkapták a bérkiegészítést, 2023-ban is számíthatnak megemelt összegű bérre – emelték ki.

A KIM emlékeztetett: a 20 százalékos bérkiegészítés jelenleg mintegy háromezer intézmény 28 000 munkatársát érinti, ami egy újabb fontos állomás a kulturális szférában dolgozók megbecsülése és elismerése jegyében. 

A kormány célja, hogy a kulturális terület dolgozóit megbecsülje, és munkájuk elismerése mellett segítse a területen dolgozók pályán tartását, illetve elősegítse, hogy a kulturális szféra a fiatalok számára is vonzó pályát jelentsen – zárta közleményét a tárca.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.