Azonnal elbocsátották a momentumost, aki eltévedt a Parlamentben és benyitott Novák Katalin irodájába

A Momentum politikusa olyan hibát vétett, ami felett pártja nem tudott szemet hunyni. Késő éjszaka ,„eltévedt” a Parlamentben, pontosan Novák Katalin irodájába. A próbaidős munkatársat azonnal kirúgták – írja az ATV.

Magyar Nemzet
Forrás: Atv.hu2023. 01. 12. 8:56
null
Budapest, 2022. október 12. Esti díszkivilágításban az Országgyûlés (Parlament) épülete a Kossuth tér felõl. Steindl Imre tervei alapján épült 1885 és 1904 között a historizáló eklektika jegyében. Alaprajza és tömeghatása barokk, részleteiben pedig neogótikus stílusú. A magyar fõváros világszerte egyik legismertebb épülete 1987 óta az UNESCO Épített Világörökség listáján is szerepel. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum Mozgalom frakciójának egy próbaidőn lévő munkatársa októberben „a késő esti órákban az Országházban benyitott Novák Katalin köztársasági elnök parlamenti irodájába, amelybe nem volt belépési jogosultsága”, erről a párt pedig úgy vélekedik, hogy „teljességgel megengedhetetlen és elfogadhatatlan viselkedés”, így az illetőt azonnali hatállyal elbocsátották – írta a Momentum a Telex megkeresésére.

A Momentum Mozgalom szerint Novák Katalin irodája 

 

egy olyan iroda, ahova az engedély és jogosultság nélküli belépés nem maradhat következmény nélkül. Határozott meggyőződésünk, hogy ez épp elég volt ahhoz, hogy a próbaidőn lévő munkatársat azonnali hatállyal elbocsássuk.

 

– A párt a szerencsétlen incidenst követő napon személyesen és levélben is megkereste Kövér László házelnököt, az Országgyűlés Hivatalának vezetőit, valamint Novák Katalint is, hogy leszögezzék, elítélik a történteket – jelezte a párt parlamenti frakciója.

Az ügyben a Telex kérdéseket küldött Kövér Lászlónak és a parlamentnek is. A parlamenti sajtó azt válaszolta, hogy „a feltett kérdések nem érintenek közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatokat” – idézi az ATV.

Borítókép: az Országház épülete (Fotó: MTVA/Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.