időjárás 1°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

Elismerte a baloldali portál, hogy részesültek a guruló dollárokból

Magyar Nemzet
Forrás: EzaLényeg
2023.01.27. 16:26 2023.01.27. 16:49
Elismerte a baloldali portál, hogy részesültek a guruló dollárokból

Közleményt adott ki Páva Zoltán, miután a baloldal külföldi kampányfinanszírozásával foglalkozó, nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésekből kiderült, hogy az Action for Democracy közel egymilliárd forintot utalt cégének, az Oraculum 2020 Kft.-nek.

„Az EzaLényeg a híresztelésekkel ellentétben nem kapott külföldi támogatásokat, és maga sem támogatta semmilyen politikai párt kampányát. Portálrendszerünk online és offline hír- és tartalomszolgáltatói munkát végzett, törvényes szerződések alapján. Mindennek felderítéséhez titkosszolgálati eszközökre nem volt szükség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál minden szükséges adat rendelkezésre áll” – olvasható a közleményben.

Azonban, megerősítve a jelentésekben szereplő összegeket, azt írják, hogy az Oraculum 2020 Kft. nem támogatásként kapta a jelentésben megjelölt összegeket, hanem jogszerűen megkötött szerződéses jogviszony keretében nyújtottak szolgáltatást, amelyet számla ellenében egyenlítettek ki a szerződött partnerek. 

 

Mint írták, ezeknek a megbízásoknak semmi közük nem volt Márki-Zay Péter kampányához.

 

Borítókép: Baloldali nagygyűlés (Fotó: Teknős Miklós)

Guruló dollárok

Titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a nemzetbiztonsági bizottság a guruló dollárok ügyében

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.