Elismerte a baloldali portál, hogy részesültek a guruló dollárokból

Az Oraculum 2020 Kft. tulajdonosa közleményben magyarázza, hogy minden jogszerűen történt.

Magyar Nemzet
Forrás: EzaLényeg2023. 01. 27. 16:26
null
Budapest Andrássy út. Ellenzéki ünnepség 56-ra emlékezve. Dobrev Klára, Márky-zay Péter, Jakab Péter, Karácsony Gergely Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményt adott ki Páva Zoltán, miután a baloldal külföldi kampányfinanszírozásával foglalkozó, nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésekből kiderült, hogy az Action for Democracy közel egymilliárd forintot utalt cégének, az Oraculum 2020 Kft.-nek.

„Az EzaLényeg a híresztelésekkel ellentétben nem kapott külföldi támogatásokat, és maga sem támogatta semmilyen politikai párt kampányát. Portálrendszerünk online és offline hír- és tartalomszolgáltatói munkát végzett, törvényes szerződések alapján. Mindennek felderítéséhez titkosszolgálati eszközökre nem volt szükség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál minden szükséges adat rendelkezésre áll” – olvasható a közleményben.

Azonban, megerősítve a jelentésekben szereplő összegeket, azt írják, hogy az Oraculum 2020 Kft. nem támogatásként kapta a jelentésben megjelölt összegeket, hanem jogszerűen megkötött szerződéses jogviszony keretében nyújtottak szolgáltatást, amelyet számla ellenében egyenlítettek ki a szerződött partnerek. 

 

Mint írták, ezeknek a megbízásoknak semmi közük nem volt Márki-Zay Péter kampányához.

 

Borítókép: Baloldali nagygyűlés (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.