Gyertyagyújtással emlékeztek a hősi halált halt rendőrre az újbudai rendőrkapitányságnál

Baumann Péter egykori iskolájában, a Miskolci Rendvédelmi Technikumban is megemlékezést tartottak.

Magyar Nemzet
2023. 01. 13. 21:37
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. január 13. Jáger István XI. kerületi rendõrkapitány (b) és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendõr fotóinál az újbudai rendõrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedõ rendõrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járõr figyelmeztetõ lövést követõen lábon lõtte, és elfogták. A három sérült rendõrt, illetve a lábon lõtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendõrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. MTI/Lakatos Péter Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek este a XI. Kerületi Rendőrkapitányság épülete előtt mécsesekkel és virágokkal emlékeztek a meggyilkolt rendőrre. A rendezvényen rendőrök, mentők és polgárőrök mellett Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Simicskó István volt honvédelmi miniszter, valamint Jáger István kerületi rendőrkapitány is részt vett. 

A Borsod vármegyei boon.hu hírportál tájékoztatása szerint egykori iskolájában, a Miskolci Rendvédelmi Technikumban is egy perc néma csenddel emlékeztek Baumann Péterre. Rétvári Bence a Hír TV péntek esti műsorában úgy fogalmazott: 

a tragédia ráirányítja a figyelmet arra, hogy a rendőri szakma kockázatos hivatás, a rendőrök esküjük szerint mások biztonságát életük kockáztatásával is megvédik.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert tudatta a Belügyminisztérium. Közölték azt is, hogy a két megsérült rendőrt a belügyminiszter elismerésben részesíti.

Fotó: Teknős Miklós

A tárcavezető a rendészeti államtitkár,

az országos és a budapesti rendőrfőkapitány kíséretében pénteken a „közelmúltban példa nélkül álló bűncselekmény” helyszínén tájékozódott a történtekről, majd meglátogatta a még megfigyelésen kórházban tartózkodó megsérült járőrt (társa ellátását követően már otthonában lábadozik), akinek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt

áll a közleményben. 

Mint ismert, három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán csütörtök éjjel, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót a rendőrök elfogták.

Fotó: Teknős Miklós

Borítókép: Jáger István és Rétvári Bence (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.