Másfél milliárd forintból fejlesztik a Magyar Táncművészeti Egyetemet

Elitligás egyetemeink vannak, ahol számos ösztöndíj várja a fiatalokat – hívta fel a figyelmet Hankó Balázs államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 26. 13:11
HANKÓ Balázs Zoltán
Budapest, 2023. január 26. Hankó Balázs innovációért és felsõoktatásért felelõs államtitkár a Magyar Táncmûvészeti Egyetem korszerûsítési programjáról tartott sajtótájékoztatón 2023. január 26-án. A Széchenyi Terv Plusz Operatív Program keretében az egyetem által elnyert 1 milliárd 497 millió forint európai uniós vissza nem térítendõ támogatás keretében végzik el a gyakorlati oktatást és képzést segítõ C épület energetikai és gépészeti korszerûsítését. A projekt 2026 áprilisában zárul. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Táncművészeti Egyetem célja, hogy Európa legjobbja legyen, a kormány feladata pedig az, hogy ehhez minden segítséget megadjon

 – mondta Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár az intézményben kezdődő csaknem másfél milliárd forintos fejlesztés bejelentésekor Budapesten. 

Úgy fogalmazott: versenyképességi fordulat történt a magyar felsőoktatásban, hiszen a Magyar Táncművészeti Egyetem képzési szerkezetével Európa élvonalában van.  

Jó ma magyar egyetemistának lenni, elitligás egyetemeink vannak és számos ösztöndíj áll rendelkezésre 

– fogalmazott Hankó Balázs.

Elmondta, hogy nemzetközi szinten jegyzett folyóiratokban 26 százalékos publikációs előrelépés történt magyar részről, a táncművészeti egyetem pedig maga is elindított egy ilyen, nemzetközileg jegyzett folyóiratot, eközben hallgatóik a nemzetközi versenyeken is nagyon jól szerepelnek. Az államtitkár szerint a Budapest Balett Grand Prix, amelyet az egyetem idén novemberben rendez majd meg,  

idehozza a nemzetközi elitet

Az egyetem rektora, Fodorné Molnár Márta felhívva a figyelmet a projekt fontosságára megjegyezte: nem mindegy, hogy milyen körülmények között éri a diákokat a tánc komoly fizikai megterhelése, hiszen az épületben jelenleg tizenkét felújítandó balett-terem van, amelyek teljes kihasználtsággal működnek egész nap. 

A tájékoztató szerint a Széchenyi-terv plusz operatív program keretében a Magyar Táncművészeti Egyetem által elnyert 1,497 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás keretében végzik el a gyakorlati oktatást és képzést segítő C épület energetikai és gépészeti korszerűsítését, amely 2026 áprilisában zárul.

Borítókép: Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.