Megvannak a ponthatárok a keresztféléves szakokra

Intézményenként nyilvánosságra hozta a listát a Felvi, az egyetemek nyolc napon belül értesítik a leendő hallgatókat.

Magyar Nemzet
Forrás: Eduline2023. 01. 25. 21:36
null
Budapest, 2019. január 9. Hallgatók írásbeli vizsgán a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) 2019. január 9-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közzétették a februárban induló keresztféléves képzések végleges ponthatárait. Egy napot csúszott a megjelenés, eredetileg január 24-re lehetett várni a részleteket.

Pontos adatokat nem közölt a Felvi, de vélhetően több ezren jelentkeztek a februárban induló szakokra. A ponthatárokat az intézmények listájával itt lehet megtekinteni.

A sikeres jelentkezőket az érintett egyetem legkésőbb nyolc napon belül értesíti. A felvételi határozatban tájékoztatnak a hallgatói jogviszony létesítésének feltételeként meghatározott beiratkozás helyéről, idejéről és a teendőkről – írja az Eduline.

A szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. Az idei felvételi eljárásban már az intézmények dönthettek arról, hogy hol, milyen szakokhoz kérnek emelt szintű vagy középszintű érettségit és milyen minimumpontszámot határoznak meg szakonként.

A felvételi eljárás már teljesen elektronikus, a továbbtanulni vágyók 

már mobil eszközről is jelentkezhetnek.

 A diákok több száz alap- és mesterképzésből válogathatnak 15 képzési területen, és számos felsőoktatási szakképzés is várja a jelentkezőket. Ingyenesen három, összesen pedig hat képzést lehet megjelölni, és kiválasztható mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is.

Borítókép: Hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetemen (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.