Alapjogokért Központ: Év- és jövőértékelőt tartott a Gyurcsány-bőrbe bújt ellenzék színe-java

A szervezet a jelenlegi kabinet eredményeivel hasonlította össze a Gyurcsány-kormány intézkedéseit.

Munkatársunktól
2023. 02. 05. 16:36
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halott az ellenzéki összefogás az LMP frakcióvezetője szerint, és az LMP-nek minden energiáját a debreceni, csúcstechnológiát képviselő akkumulátorgyártás megakadályozásába kell fektetnie. Egy olyan üzemet akar tehát megfúrni a magát zöldnek nevező párt, amit Németországban az ottani zöldek ünnepelnek és támogatnak 

– fejtette ki közleményében az Alapjogokért Központ. A szervezet szerint ha az LMP ebben a formában képzeli el a nemzeti érdek képviseletét a jövőben, akkor nagy bajban van Magyarország.

Mint írták, a szülési szabadságról messiásként visszavárt Donáth Anna szombaton lelombozta a magasra srófolt várakozásokat a Momentum „jövőértékelő” címmel rendezett összejövetelén. Bár minden felszólaló a földig hajolt Donáth előtt, a Momentum csődgondnoka, a per pillanat éppen pártelnök Gelencsér Ferenc az égig magasztalta a párt EP-képviselőjét. 

Donáth egy színtelen-szagtalan, sótlan és ízetlen beszéddel örvendeztette meg hallgatóságát, melynek központi gondolata az volt, hogy mást kell végre csinálni, mint eddig, de közben sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Magyarország a Nyugathoz tartozik, és Ukrajnát mindenben támogatni kell 

– áll a közleményben. A központ úgy vélekedett, ezek eddig nem túl eredeti gondolatok, hallhatta már őket számtalanszor minden magyar. Ezek a retorikai készségek sem Dobrev Klára, sem Gyurcsány Ferenc szintjét nem érik el. Mondhatni több tűz szorult Dobrev Klárába, mint a teljes Momentumba összesen – jelentették ki.

Kitértek arra is, hogy Gyurcsány Ferenc, „az ellenzék karmestere" szintén évet értékelt, aki azt mondta: „A magyarok most a legvédtelenebbek a rendszerváltás óta, mi pedig emiatt szemben állunk a mostani kormánnyal.” 

Hangsúlyozták, szokás szerint egyetlen mondatban képes összesűrűsödni a gyurcsányizmus, „a hazudtunk reggel, éjjel, meg este” jelmondata. 

Emlékeztettek, Gyurcsány kormányzása idején többször emelkedtek a rezsiköltségek, az adók, a megélhetés ára, miközben elvettek egyhavi bért és egyhavi nyugdíjat az emberektől. 2010 óta a nemzeti kormány azonban csökkentette az adókat, kiterjesztette a családtámogatásokat, radikálisan emelte a minimálbért, a gyest, a gyedet, otthonteremtési támogatást vezetett be, a rezsicsökkentéssel az átlagfogyasztásig védi a magyar embereket, és gondoskodik az idősekről is, visszaadta azt a 13. havi nyugdíjat, amit Gyurcsány elvett ­– idézték fel a kormányintézkedéseket.

Úgy fogalmaztak: ha ez védtelenség, ahogy Gyurcsány fogalmazott, akkor „A kutyafáját neki!”, mondhatná Gyurcsány. De nem mondja, mert a gyurcsányizmus színpadán Gyurcsány Ferenc direktor csak Gyurcsány Ferenc karakterszínészt instruálhatja, akinek a szerepe nem más, mint Gyurcsány Ferenc – zárta közleményét az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc tartja évértékelő beszédét 2023.02.05-én (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.