időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Budapesti Fidesz: Karácsonyék csatlakoztak a déli körvasút építését meghiúsító perhez

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.02.27. 16:14 2023.02.27. 17:14
Budapesti Fidesz: Karácsonyék csatlakoztak a déli körvasút építését meghiúsító perhez

A fővárosi önkormányzat csatlakozott a déli körvasút építését meghiúsító perhez, holott a körvasút építése az ország legnagyobb zöldközlekedési beruházása, annak mielőbbi megépítése éppen a főváros és az érintett kerületek lakóinak érdeke lenne − írta a budapesti Fidesz hétfőn a közösségi oldalán.

A bejegyzésben feltették a kérdést, miért akarja meghiúsítani a klímavészhelyzetet hirdető Karácsony Gergely a déli körvasút építését.

Hozzátették: a főpolgármester nyilvános kommunikációjában eddig egy szó sem esett arról, hogy a fővárosi önkormányzat is csatlakozott a déli körvasút építését meghiúsító perhez.

Karácsony Gergelynek inkább fel kellene ismernie, hogy a déli körvasút építése az ország legnagyobb zöldközlekedési beruházása, mielőbbi megépítése pedig éppen a főváros és az érintett kerületek lakóinak érdeke lenne − írták.

Megjegyezték: úgy látszik, a főpolgármester nincs tisztában azzal, hogy a déli körvasút megvalósításának eredménye a rendezett zöldterületek, a zajcsillapított, környezetbarát személyszállítási infrastruktúra lenne, és ezáltal egy élhető Budapest.

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy várhatóan március 3-án, pénteken lépnek abba a szakaszba a népligeti felüljáró állapotfelméréséhez kapcsolódó munkálatok, amelyekhez már elengedhetetlen a forgalom korlátozása – számolt be a Világgazdaság a Budapest Közút tájékoztatása alapján. 

Péntektől ugyanis részleges lezárás lép életbe az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződése fölötti felüljárón.

Ez pontosan azt jelenti az eddigi információk alapján, hogy a hídon a városközpont irányába csak egy sávon lehet majd haladni, a városközpontból kifelé viszont mindkét forgalmi sáv járható lesz. 

A korlátozás akár júliusig is eltarthat. 

Beszámolnak arról is, hogy a felüljáró napi forgalma hozzávetőlegesen 15 ezer jármű irányonként, ami azt jelenti, hogy összességében egy nap alatt a hídon csaknem 30 ezer jármű halad át. Érdemes szem előtt tartani, hogy a lezárás a befelé tartó közlekedést sújtja, ami azt jelenti, hogy azoknak kell plusz időt számolni az ingázásra, akik a városközpont irányába szeretnének haladni.

 

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.