A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Bűncselekményt követhetett el a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens

Akkor sem fér össze a közerkölccsel vagy a pedagógiai etikával a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens botrányos viselkedése, ha a 15 éves diák, akivel szexuális kapcsolatot tartott fenn, másik iskolában tanul, mint ahol a pedagógia asszisztens dolgozott – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Fekete József. a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus öngyilkosságra buzdító videója kapcsán a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Etikai Bizottságának elnöke azt hangsúlyozta: bűncselekménynek minősül, ha egy gyermekekkel foglalkozó személy ilyen tartalmakat oszt meg a kisdiákokkal.

Munkatársunktól
2023. 02. 16. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen bűncselekménynek minősül, ha egy pedagógus vagy bármely iskolai dolgozó öngyilkosságra buzdító videót tesz közzé az interneten, amelyet ráadásul a diákjai is láthatnak. Ez egészen súlyos vétség, hiszen így a szándékosság is fennáll, amennyiben a pedagógiai asszisztens valóban biztatta a gyerekeket arra, hogy nézzék meg a 18 pluszos videóit – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Etikai Bizottságának elnöke annak kapcsán, hogy kiderült: 

a 15 éves fiú szeretőjével TikTok videóban kérkedő diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus szuicid videót is megosztott a közösségi oldalán, amelyet a rá bízott gyermekek is láthattak. 

Mint Fekete József kifejtette, a diákok nem tudják elkülöníteni egymástól az iskolai dolgozó magánéletét és a szakmai tevékenységét, ami komoly zavart, szorongást és depressziót okozhat a tanulókban, ha az említetthez hasonló videót látnak. – Véleményem szerint egy kiemelt figyelmet igénylő ügyről van szó, amely túlmegy a morálon és az etikán, és egyértelműen büntetőjogi ügyintézést igényel – tette hozzá a szakember.

Fekete József arra is felhívta a figyelmet, ha a 15 éves diák ugyanabban az intézményben tanul, ahol a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens munkát végzett, akkor foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés is lehet a büntetőjogi tényállás. 

– Ha bármely más iskolába jár a tanuló, etikailag és szakmailag akkor is teljesen elfogadhatatlan az a viszony, amelyet a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens kialakított a diákkal a videójában elmondottak alapján.

Ugyanis az etikai kódex alapját képezi az az elv, hogy a pedagógus, illetve a pedagógiai munkát segítő az egész személyiségével nevel. Tehát amit a nevezett pedagógiai asszisztens tett a saját beszámolója szerint, sem azzal a közerkölccsel nem fér össze, amelyet képviselünk, sem pedig a pedagógiai etikával – fejtette ki az etikai bizottság elnöke. Fekete József azt is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus az őt állítólagosan képviselő jogvédő szervezetekre hivatkozva igyekezett befolyásolni a botrányos viselkedését bírálókat.

A saját bevallása szerint az elsősorban a 15–19 év közötti fiúkhoz vonzódó „efebofil” pedagógiai asszisztens botrányos kijelentései heves reakciókat váltottak ki a közéletben. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője például egy Facebook-bejegyzésben úgy értelmezte a történteket, hogy megsértették és megtámadták a gyermekvédelmi törvényt, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) alapítója, Király Nóra pedig a pedofília törvényi meghatározásának módosítását sürgeti. Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke erkölcsileg rendkívül aggályosnak nevezte a diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógus viselkedését.

Borítókép: A diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.