Előszeretettel tünteti el álhíreket tartalmazó cikkeit a 444

Több esetben is töröltek vagy módosítottak olyan anyagokat, amelyek kényelmetlenné váltak számukra.

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport2023. 02. 09. 12:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tűzfalcsoport hívta fel rá a figyelmet, hogy a 444.hu több alkalommal is törölt, illetve módosított olyan publikált anyagokat, amelyek a későbbikben kényelmetlenné váltak számukra.

Sajtóbeszámolók alapján a múlt vasárnapi Fradi–Újpest derbiről 444.hu úgy számolt be, hogy „Az orosz zászlóból formált koreográfiát a ferencvárosi tábor az Újpest elleni meccs előtt”. A cikk fontosnak tartotta leszögezni, hogy a Ferencváros edzője korábbi szovjet és orosz válogatott kapus.
 

Utóbb kiderült, hogy a ferencvárosi szurkolócsoport, a Green Monsters által felmutatott nagyszabású drapérián a bécsi Rapid Wien ultráit köszöntötték, akik rendre használják a zöld és a fehér mellett a fenti színeket is. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a 444 – miután bebizonyosodott, hogy valótlant állított – nemes egyszerűséggel törölte a cikket.

Nem ez volt az első ilyen eset. A Tűzfalcsoport példaként hozza a „giroszos rendőrök” kapcsán született beszámoló sorozatot 2014–15-ből, ahol a cikkekből a képeket tüntették el. A témában született egyetlen teljes anyag az „Az út közepén álltak meg a rendőrök, hogy beugorjanak egy gyrosért” címet viseli.

A „Megdőlt a rendőrségi giroszozás budapesti csúcsa” már hiányosabb.

A „Fegyelmi indul a giroszos előtt tilosban megálló rendőrök ügyében” című anyagból pedig időközben teljesen eltűnt a kép. 


A webarchívum szerint egy gúnyrajz tűnt el az oldalról.

Az eredeti cikk a Tűzfalcsoport oldalán érhető el.

Borítókép: Ferencváros a lilák elleni derbin (Fotó: Üllőiút129.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.