Kiadták a vörös kódot, annyira hideg lesz a következő napokban

A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 07. 10:51
null
St. Louis, 2022. december 23. Pokrócokba burkolózó férfi St. Louisban 2022. december 22-én. Az Egyesült Államokban több mint 2100 repülõjáratot töröltek csütörtökön a rendkívüli téli idõjárás miatt a karácsonyi utazási csúcsidõszak kezdetén, a viharok nagy területen áramkimaradásokat okoznak, a hatóságok az életet veszélyeztetõ hidegre hívták fel a lakosság figyelmét. MTI/AP/Jeff Roberson Fotó: Jeff Roberson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este nyolc órától szombat reggel nyolc óráig a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon, a közép-magyarországi régióban kedd este nyolc órától csütörtök reggel nyolc óráig tart az intézkedés

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet – indokolta a döntést az államtitkár. Korábban arról is beszámoltunk, hogy ma nem valószínű csapadékos időjárás, kis eséllyel alakulhat ki néhol hószállingózás, esetleg gyenge havazás. 

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra is, hogy életveszélyes lehet, ha ilyen időben az utcán hosszabb ideig tartózkodik valaki. Arra kért mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók diszpécserszolgálatát. A telefonszámok megtalálhatók a Kormány.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain.

Fülöp Attila elmondta, a hajléktalanellátóknál van férőhely, a budapesti ellátók kihasználtsága 80, az országos hálózaté pedig 81 százalékos jelenleg. Az államtitkár arra kérte az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Beszámoltunk arról is, hogy a rendkívüli időjárás miatt a biztosítótársaságok eddig 1,8 milliárd forintot fizettek ki, vagy tartalékoltak kifizetésekre.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/AP/Jeff Roberson)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.