„Magyarország olyan haderőt épít, amely minden helyzetben képes helytállni”

Sokat jelentett a nemzetközi tapasztalat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Facebook2023. 02. 14. 10:46
SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Budapest, 2023. február 13. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a honvédség toborzását támogató kampány nyitórendezvényén a Bálna Budapestben 2023. február 13-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A cél, hogy a tapasztalatokat beépítsük az MH Egészségügyi Központ rendszerébe” – mondta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán megjelent videóban, miután fogadta a törökországi földrengés utáni mentési munkálatokban részt vevő katonaorvosokat.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztériumban hallgatta meg az ötfős csapat beszámolóját: a törökországi földrengés után hat napon át szolgált a helyszínen Vekszler Péter ezredes, Várhelyi Levente ezredes, Pellek Sándor ezredes, Mérai András alezredes és Csábi András alezredes.

Mint kiderült, az egység mindössze néhány óra alatt indulásra készen állt. Elmondásuk szerint a mentési munkálatok során a körülmények miatt sokszor kellett tapasztalataik és a nemzetközi kiképzések során megszerzett gyakorlatukra és rögtönzési képességeikre hagyatkozni.

Kiemelték: nagyban támaszkodhattak a NATO-keretek között megszerzett tudásra, tapasztalatokra. Magyar katonaként – mint NATO-szövetséges is – minden közegben pozitív megítélésben volt részük – számoltak be.

A miniszter a videóban hangsúlyozta: a köszönet után a legfontosabb, hogy minden most megszerzett tapasztalat bekerüljön az MH Egészségügyi Központ rendszerébe, ezzel is bővítve a segítségnyújtási és mentési képességek ismereteit.  

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a honvédség toborzását támogató kampány nyitórendezvényén a Bálna Budapestben 2023. február 13-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.