Orbán Viktor a kirgiz államfővel tárgyalt békéről és szankciókról

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a karmelita kolostorban tárgyalt Szadir Zsaparov kirgiz államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 14. 12:16
ZSAPAROV, Szadir; ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. február 14. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Szadir Zsaparov kirgiz államfõt (b) a Karmelita kolostorban 2023. február 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbeszélésen – amelyen a magyar kormány több minisztere is részt vett – elhangzott: a Magyarország és Kirgizisztán közötti jó politikai kapcsolat egyre erősebb gazdasági, kereskedelmi összeköttetéseket eredményez.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a brüsszeli döntéshozóknak sokkal kevésbé bürokratikusan kellene hozzáállniuk az EU Kirgizisztánhoz és egész Közép-Ázsiához fűződő kapcsolatainak fejlesztéséhez, mert a térség stratégiai fontosságú Európa, valamint a világ biztonsága és gazdasága szempontjából.

 

Az ukrajnai háború is kiemelt témája volt a magyar és a kirgiz vezető tárgyalásainak; egyetértettek a békés megoldás szükségességében, és abban, hogy a szankciók súlyos nehézségeket okoznak Európa és Ázsia országainak is.

 

Szadir Zsaparov hivatalos látogatásra hívta meg Orbán Viktort Biskekbe, aki a meghívást köszönettel elfogadta.

Borítókép: Orbán Viktor fogadja Szadir Zsaparov kirgiz államfőt a karmelita kolostorban 2023. február 14-én (Fotó: MTI/Benko Vivien Cher)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.