A DK berezelt, amikor a Gyurcsány–Putyin-románc szóba került + videó

Az LMP még nem alakította ki az álláspontját, a Momentum és a Párbeszéd biztosan elutasítja a Fidesz–KDNP békepárti határozati javaslatát, amiről várhatóan március 7-én dönt az Országgyűlés. A DK-s Varga Zoltán és Gy. Németh Erzsébet sajtótájékoztatóján pedig csak a nekik tetsző témákról lehetett kérdezni.

Magyar Nemzet
2023. 03. 06. 19:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd-frakcióban ülő Mellár Tamás rossz véleménnyel van a határozati javaslatról, mint mondta, fel is háborodott rajta, és leszögezte azt is, hogy nem fogja támogatni. Arra a kérdésre pedig, hogy mit gondol arról, hogy Magyarországnak közvetlenül kellene fegyvereket szállítani Ukrajnának, a következőket mondta:

 – Mi a NATO tagjai vagyunk, tehát nincsen szabad döntési jogkörünk a fegyverszállításról, majd ők eldöntik.

Az LMP még nem döntött arról, hogyan viszonyulnak a békepárti határozati javaslathoz, de Csárdi Antal szerint meg kell találni azokat a gazdasági és egyéb eszközöket, amivel meg lehet állítani az orosz agressziót.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc pedig azt hangsúlyozta, hogy szerinte a határozati javaslat nem a békéről szól, a háborúból pedig nagyon nehéz kimaradni.

A jobbikos Balassa Péter nem volt hajlandó elárulni sem a saját, sem a pártja véleményét a Mediaworksnek, a közvetlen fegyverszállításra vonatkozó kérdésre pedig annyit mondott, hogy most nem szeretne beszélni róla.

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatót tartott a Parlamentben, azonban a sajtó kérdéseire sem Varga Zoltán, sem Gy. Németh Erzsébet nem volt hajlandó válaszolni. A Mediaworks kérdésére, hogy milyen álláspontot képviselnek a békepárti határozati javaslattal kapcsolatban, Varga Zoltán azt kifogásolta, hogy trollkodni jönnek a riporterek a DK eseményeire, így semmire nem voltak hajlandók válaszolni. Amikor pedig a Mediaworks riportere  arról kérdezte a politikusokat, mit gondolnak arról, hogy WikiLeaks-iratok alapján April H. Foley, az USA korábbi budapesti nagykövete azt írta, hogy Gyurcsány szerelmes Putyinba, azonnal elvették tőle a szót. Majd kioktató stílusban közölték, hogy csak arról lehet kérdezni őket, amiről ők akarják.

Borítókép: Jelenet a sajtótájékoztatóról (Fotó: Videa)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.