„Nem vagyunk egyedül a normalitásért folytatott küzdelemben”

A tegnapi Igazságháborúk II. című médiakonferencia moderátorát, Szikra Leventét kérdeztük.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 7:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nekünk a jobboldalon soha nem szabad elfeledkezni arról, hogy meg kell védenünk értékeinket és hagyományainkat – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az Alapjogokért Központ elemzője. Szikra Leventét, aki moderátorként vett részt a tegnap tartott Igazságháborúk II. című konferencián, az elhangzottak tanulságairól kérdeztük. A konferencia helyszínéül is szolgáló Alapjogokért Központról azt mondta: elemzőintézetként kutatással, gondolatokkal és ötletekkel tudnak részt vállalni a küzdelemben. 

Panelbeszélgetés az Igazságháborúk II. konferencián
Panelbeszélgetés az Igazságháborúk II. konferencián. Fotó: Bruzák Noémi/MTI

– A konferencia fontos és hasznos része volt ennek a tevékenységnek, s úgy gondolom, minden résztvevő azzal a biztos tudattal távozhatott, hogy nincs egyedül a normalitásért folytatott küzdelemben – összegezte tapasztalatait az elemző. 

Szikra Levente kijelentette: 

Látható, hogy a baloldal és a progresszívek egyre szélsőségesebb, a valóságtól egyre nagyobb mértékben elrugaszkodott nézeteket próbálnak ráerőltetni a társadalmakra. Legújabban gyermekvédelem területén folytatnak támadást az igazság és a normalitás ellen. 

Arra kérdésre, hogy miért éppen az Alapjogokért Központban rendeztek konferenciát a média helyzetéről, Szikra Levente úgy válaszolt, hogy az Alapjogokért Központ mindig is kiemelten fontosnak tartotta a szólásszabadságot, amely a demokratikus és szabad társadalom egyik alapköve. 

– Ma azt tapasztaljuk, hogy a baloldal és a progresszívek támadást folytatnak a szabad véleménynyilvánítás ellen. 

Számukra idegen és ellenszenves, ha valódi ellenvéleménnyel találkoznak. A médiában is érvényesíteni próbálják ezt a gondolkodásmódot, és ha rajtuk múlna, csak a velük egyetértő hangoknak adnának teret. Ezt 2010 előtt a gyakorlatban is átélhettük Magyarországon – fejtette ki álláspontját az elemző. 

Szerinte a 2010 előtti világgal szemben jelenleg Magyarországon valóban sokszínűek a vélemények, mert – ahogy a konferencián is elhangzott – a szélsőbaltól a szélsőjobbig mindenféle nézet 

szabadon megjelenhet a törvényes keretek között. 

– Az Alapjogokért Központ helyesnek ítéli meg azt, hogy ma adottak a szólásszabadság feltételei hazánkban, és kritikusan szemléli, hogy egyre több európai és amerikai országban szűkül ugyanez a lehetőség – erősítette meg a konferencián elhangzottakat Szikra Levente.

A lehetséges folytatásról az Alapjogokért Központ munkatársa azt mondta: a munka soha nem ér véget, mindig folytatni kell a küzdelmet a szólásszabadságért, a jobboldaliakat is megjelenítő médiáért és a családok, gyermekek védelméért. 

Borítókép: Szikra Levente elemző (Forrás: Hír TV/Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.