Autóstop verseny indul: ki ér előbb Budapestre?

A franciaországi Bordeaux főteréről indul április 14-én hajnalban az a 150 egyetemi hallgató, akik arra vállalkoznak, hogy autóstoppal jussanak el Budapestre; a kihívás résztvevői pénzadományt is gyűjtenek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület számára – tájékoztatta a Magyar Élelmiszerbank Egyesület csütörtökön az MTI-t.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 07. 7:52
null
Nickelsdorf, 2020. március 17. Autósok várakoznak magyarországi belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én. A magyar hatóságok az éjszaka folyamán egyszeri átutazást tesznek lehetõvé a román és a bolgár állampolgároknak egy kijelölt tranzitútvonalon. Magyarország március 16-án éjféltõl zárta le határait a külföldrõl érkezõ nem magyar állampolgárok elõtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi akció lezárásaként a Magyar Élelmiszerbank és a bordeaux-i Eurofeel diákszervezet fogadó ünnepséget szervez a francia egyetemistáknak április 16-án a budapesti Francia Intézetben. 

Az eseményen kihirdetik a jótékonysági stoppolás győzteseit, valamint átadják a diákok által összegyűjtött támogatást. 

Az Eurofeel diákszervezet a különleges jótékonysági kihívást a Sciences Po Bordeaux Egyetem hallgatói számára hirdette meg. 

A próbatételben 150 egyetemista mérheti össze gyorsaságát egy Európát átszelő utazáson, amelyet pénzköltés nélkül, stoppolva kell teljesíteniük: nem használhatnak saját vagy bérelt járművet, de közösségi közlekedési eszközöket sem vehetnek igénybe.

 Az utazást megelőző napokban a résztvevők pénzadományt is gyűjtenek a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amely az befolyt összeget élelmiszermentő programjára fordítja majd – áll a közleményben.

Borítókép: Autósok várakoznak magyarországi  belépésre az osztrák–magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én. (Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.