Bokros Lajos szerint Romániában is van korrupció, de az legalább jogállam

A volt tárcavezető véleménye szerint a gazdasági növekedés hiánya Magyarországon arra vezethető vissza, hogy nincs jogállam.

Magyar Nemzet
2023. 04. 09. 20:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Horn-kormány egykori pénzügyminisztere, Bokros Lajos volt a Demokratikus Koalíció hetente jelentkező beszélgetős műsorának legutóbbi vendége. Az adásban szerepelt még Vágó István, Gréczy Zsolt és Kálmán Olga, a téma pedig rövid úton a hazai gazdaság teljesítőképessége lett, amit Bokros Lajos kezdett kritizálni.

A volt tárcavezető véleménye szerint a gazdasági növekedés hiánya Magyarországon arra vezethető vissza, hogy nincs jogállam.

 

Mert ha nincs jogállam, verseny sincs. Monopóliumokat épít az állam, ahelyett hogy összetörné”

 

– fogalmazott.

Vágó István hozzátette, hogy Romániában van verseny a meghirdetett tendereken, ellentétben Magyarországgal. Bokros Lajos ezt követően elmondta, hogy immár húsz éve tanít Románia különböző egyetemein, ismeri az ottani viszonyokat, majd hozzátette, hogy keleti szomszédunknál

„nagyon nagy a korrupció, de Romániában az egypártrendszer nem tudta bekebelezni olyan mértékig az államot, mint Magyarországon,

nem tudta felszámolni a fékek és egyensúlyok (sic!) finomhangolt rendszerét, tehát Romániában van jogállam”. 

Borítókép: Bokros Lajos (Fotó: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.