Navracsics Tibor is eldobta a golyót

Jótékonysági versenyen ragadott pétanque-golyót a területfejlesztési miniszter.

2023. 04. 17. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakadó eső sem szegte kedvét a jótékonysági pétanque-verseny résztvevőinek Szigligeten. Minden versenyzőnek gratulálok, hogy szó szerint állták a sarat egész nap! – írta Facebook-oldalán Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter. 

Miniszter, életmentő, polgármesterek, tűzoltók, közszférában dolgozók, iskolások és profi játékosok vettek részt a tegnap a Balaton Sportegyesület által megrendezett FOGd a golyót jótékonysági pétanque-versenyen Szigligeten. A zord időjárás ellenére is vállalta 28 triplett csapat a megmérettetést, támogatva ezzel a Dental Caritast, a közszférában dolgozók ingyenes, professzionális fogászati ellátását biztosító alapítványt

 – mondta a Magyar Nemzetnek Havasi Rita, a Balaton Sportegyesület elnöke, maga is pétanque-bajnok.

A nyertes gyerekek a szervezőkkel, köztük Havasi Rita klubelnökkel (Fotó: Balaton SE)

A verseny fővédnöke Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója végig szurkolta a versenynapot, azt ígérte, legközelebb már ő is kezébe veszi a golyókat.

A rendezvényt meglátogatta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is, aki az amatőr kategória díjait adta át a győzteseknek.

– A miniszter úr már tavaly is eljött hozzánk Szigligetre, a diákolimpiára, akkor és most is dobott néhányat a pétanque-golyókkal – árulta el az elnök asszony, hozzátéve: köszönik mindenkinek a részvételt, a jó meccseket, az új barátságokat, valamint Balassa Dánielnek, Szigliget polgármesterének támogatását, és külön köszönet a sáskai főzőasszonyoknak, akik finom gulyáslevest varázsoltak a résztvevőknek.

A FOGd a golyót jótékonysági roadshow 2. állomása május 7-én Debrecenben, a DEAC Sportcampuson lesz.

Végeredmény


1. kategória – közszférások/amatőrök: bajnokok a Sáskai tűzoltók a Szigligeti röpisek és a Sáskai önkormányzat csapatai előtt.

2. kategória– versenyengedéllyel rendelkezők: bajnokok a Világutazók csapata a Team Lili  és a Született kémek csapatai előtt.

3. kategória – 14 éven aluliak: bajnok a BSE csapata Nemesgulács 2. és Sárvár 1. csapata előtt.

Borítókép: Navracsics Tibor miniszter is golyót ragadott Szigligeten (Fotó: Balaton SE/Gregus Bertalan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.