Hadházy nekivetette magát az építési kordonnak a Karmelitánál

Orbán Balázs: Szívesen elviszem az oviba Hadházy és Hajnal képviselő urakat

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 11:50
Hadházy ákos 2023.04.05 kordonbontás közben megésrült
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Találkoztam ma reggel Hadházy és Hajnal képviselő urakkal a munkahelyem előtt. Mondtam nekik, hogy most vittem be a gyerekeket az oviba, s szívesen elviszem őket is”

− reagált a Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója arra, hogy az említett képviselők le akarták bontani a kordonokat a karmelita kolostor előtt. 

 

 

Miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont a Karmelita kolostornál, Hadházy Ákos váratlanul nekivetette magát az egyiknek – számolt be a 444.hu.  Mint írták, a kordonnak ütközés után dulakodás alakult ki, Gelencsér Ferenc és Tóth Endre is csatlakozott. „Ne nyúljon hozzám, mentelmi jogom van” − mondta Hadházy, aki egy ponton a földre került, és vérzett az arca.

Legutóbb múlt héten állt neki lebontani Orbán Viktor miniszterelnök munkahelye, a karmelita kolostor bejáratát őrző kordont a Momentum néhány politikusa és a független képviselő, Hadházy Ákos. Utóbbi ellen szabálysértési eljárás is indult.

Mint ismert, a momentumos politikusok először március 14-én álltak neki az építési területet védő kordonok lebontásának. Az akcióban részt vevő Hadházy Ákos Facebook-oldalán megosztott bejegyzésből akkor az is kiderült, hogy az ellenzéki politikusok egy plakátot ragasztottak fel a karmelita kolostor épületére, amelyen hét pontban foglalták össze a Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket. 

Az pedig, hogy tárgyaknak veti magát Hadházy Ákos vagy valamely baloldali "harcostársa", hogy "drámai" hangulatú videókat tehesssenek közzé, az sem újdonság. Hadházyék 2018 decemberében rendeztek először jelenetet az MTVA-székházban, amikor a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán akartak egy petíciót beolvasni. Az ellenzéki képviselők az éjszakát a székházban töltötték, és telefonjaikkal minden történést folyamatosan közvetítettek, megmutatva az ott dolgozók arcát, adatait, valamint az intézmény belső tereit is. Emellett folyamatosan a biztonsági őröket provokálták, Stummer János hamis tűzriadót csinált, sőt, az MTVA munkatársait azzal is megfenyegették, hogy amennyiben nem teljesül a kívánságuk, akkor az utcáról bejövő több ezer dühös emberrel kell számolniuk.

 

A két napig tartó rendbontáshoz páratlan színészi játék is társult: az egyik főszervező, az MSZP-s

 

Bangóné Borbély Ildikó azzal az ötlettel állt elő, hogy mindenki tarkóra tett kézzel feküdjön a lépcső elé, mert az egy „k...rva erős kép lenne”.

 

 

Az elhíresült jelenetek közül szintén kiemelkedik Kunhalmi Ágnes ajtónak rohanása. Hadházy Ákos Pókembert megszégyenítő alakítást nyújtott: először bravúrosan felmászott egy lépcső külső részén a korlátba kapaszkodva, majd fenékkel lefelé csúszott le a lépcső korlátján, minden erejével megakadályozva azt, hogy az őrök kivigyék az épületből. Viszont a legemlékezetesebb produkció talán a DK-s Varju László nevéhez köthető, aki miután nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, azt állította, hogy azok megverték őt. A földön fetrengős akció után Varju a saját lábán sétált el az őrök elől, ezt követően – furcsa módon – mégis mentőt kellett hozzá hívni. A Gyurcsány-párt politikusának a székházfoglalás közben bemutatott produkcióját a Fidelitas Oscar-díjjal jutalmazta.


 

 

 

 Borítókép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közösségi oldalán mutatta meg "szerzett" sérülését (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.