Sajgó szívű férfi gyújtogatott feszületeket Máriapócson

Egy ikont tartalmazó szoborfülkét is fel akart gyújtani.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 04. 11. 17:50
null
Váchartyán, 2022. május 26. Árokba borult személyautó mellett helyszínelnek rendõrök a Váchartyánt és Váckisújfalut összekötõ úton 2022. május 26-án. Az autó letért az útról és árokba csapódott, a jármûvet vezetõ férfi a helyszínen meghalt. A férfi nem a saját autójával szenvedett halálos balesetet. A rendõrök vizsgálják, hogy a gépkocsi - amelynek eltûnését korábban jelezték a rendõrségnek - miként került a férfihoz. A rendõrség jármû önkényes elvitele miatt büntetõeljárást indított ismeretlen tettes ellen. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat a Nyírbátori Rendőrkapitányság büntetőeljárást K. F., 42 éves jármi lakos ellen. A rendőrség szerint ugyanis a férfi az elmúlt négy hónapban többször, legutóbb április 8-án vallási emlékhelyeket rongált meg Máriapócs mellett. A férfi gyúlékony anyaggal leöntötte és meggyújtotta a feszületeket és egy ikont tartalmazó szoborfülkét is. Előfordult, hogy tüzet nem okozott, de egy fakaróval több ütést mért a vallási tárgyra. 

A nem éghető anyagból, gránitból és fémből készült vallási tárgyak nem semmisültek meg, de megrongálódtak. A férfit április 8-án fogták el a rendőrök.

K. F. gyanúsítotti kihallgatása alatt a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, tettét szerelmi csalódása és pénzügyi helyzete miatti elkeseredettségével indokolta. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette, és az illetékes ügyészségnek indítványozta a letartóztatását.     

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.