Bevásárlókocsit és kukát tett az érkező vonatok útjába két tizenéves

Nem egy alkalommal helyeztek el akadályokat vasúti síneken 2020 nyarán. Több rendbeli közlekedés elleni bűntettel és rongálással vádolják őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 16. 11:05
Ütközésben megrongálódott vonat Forrás: Magyarország Ügyészsége
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két tizenéves fiatal 2020 nyarán egy XVII. kerületi üzletből bevásárlókocsit lopott, és a közeli vonatsínre fektették. Az akkor tizennégy és tizenöt éves fiúk végignézték, ahogy egy arra járó szerelvény áthajt a kocsin.

Három nappal később a hajnali órákban megismételték tettüket. Ekkor a vonat gyorsfékezett, de nem tudta elkerülni az ütközést az akadállyal. A mozdonyban másfél millió forintot meghaladó kár keletkezett, de a megállás után tovább tudott hajtani.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az egyik elkövető egy órával később a társa nélkül visszament a tetthelyre. Akkor egy hulladékgyűjtő edényt tett a sínre, és végignézte az ütközést.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a két fiút több rendbeli közlekedés elleni bűntettel, emellett rongálás bűntettével és vétségével vádolja. A vádlottakra próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását indítványozzák. A próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt állnak, és részt kell venniük személyiségfejlesztő, illetve közösségi jóvátételi, a sérelem okozását tudósító programban – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség.

Borítókép: A megrongálódott vasúti szerelvény (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.