Fidelitas: A fővárost nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc vezeti

A Fidelitas aktivistái a napirend előtti felszólalásokat követően kifeszítettek egy molinót a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 24. 12:38
null
Budapest, 2023. május 24. A Fidelitas figyelemfelhívó akciója a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelemfelhívó akciót tartott a Fidelitas a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, hogy figyelmeztesse a budapestieket: a fővárost nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc vezeti.

Az akcióban a Fidelitas aktivistái a napirend előtti felszólalásokat követően kifeszítettek egy molinót az ülésteremben, amely Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely fotói mellett a „Könnyű szeretni, de nem teljesíti a feladatát”, valamint a „Pattanok, főnök” feliratot tartalmazta.

Ezzel egy időben 

bejátszottak egy hangfelvételt is, amelyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke arról beszél, hogy nem elégedett Karácsony Gergely teljesítményével.

A néhány perces akció után tartott sajtótájékoztatón Kozma Dávid, a Fidelitas alelnöke azt mondta: – Azért vagyunk itt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a főváros vezetője nem más, mint a Karácsony Gergelyt maga előtt toló Gyurcsány Ferenc.
Hozzátette, a dollárbaloldal főnöke marionettbábuként rángatja és kénye-kedve szerint ugráltatja a főpolgármestert, aki csak bambán mosolyog.

– Budapest sokkal többet érdemel egy dróton rángatott főpolgármesternél

 – jelentette ki Kozma Dávid, majd feltette a kérdést: – Ha a főpolgármesternek nincs önálló akarata, alkalmatlan a város vezetésére, és csak a vállát rángatja, amikor a haverok kiszipolyozzák a kasszát, mégis mi keresnivalója van Budapesten?

Renge Zsolt, a budapesti Fidelitas elnöke felidézte, Gyurcsány Ferenc korábban azt várta Karácsony Gergelytől, hogy menjen neki a kormánynak. A Fidelitas szerint ezt a feladatot igyekezett végrehajtani Karácsony Gergely, amikor bejelentette, hogy a fővárosi önkormányzat nem fizet adót. – Ez a műbalhé nem szólt másról, mint hogy Karácsony Gergely fejsimogatást kapjon Gyurcsány Ferenctől – mondta Renge Zsolt, megjegyezve: mindez ékes példája annak, hogy a főpolgármesternek egyetlen önálló gondolata sincs, úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül.

Borítókép: A Fidelitas akciója (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.