időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Fidelitas: A fővárost nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc vezeti

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.24. 12:38 2023.05.24. 12:59
Fidelitas: A fővárost nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc vezeti

Figyelemfelhívó akciót tartott a Fidelitas a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, hogy figyelmeztesse a budapestieket: a fővárost nem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc vezeti.

Az akcióban a Fidelitas aktivistái a napirend előtti felszólalásokat követően kifeszítettek egy molinót az ülésteremben, amely Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely fotói mellett a „Könnyű szeretni, de nem teljesíti a feladatát”, valamint a „Pattanok, főnök” feliratot tartalmazta.

Ezzel egy időben 

bejátszottak egy hangfelvételt is, amelyen Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke arról beszél, hogy nem elégedett Karácsony Gergely teljesítményével.

A néhány perces akció után tartott sajtótájékoztatón Kozma Dávid, a Fidelitas alelnöke azt mondta: – Azért vagyunk itt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a főváros vezetője nem más, mint a Karácsony Gergelyt maga előtt toló Gyurcsány Ferenc.
Hozzátette, a dollárbaloldal főnöke marionettbábuként rángatja és kénye-kedve szerint ugráltatja a főpolgármestert, aki csak bambán mosolyog.

– Budapest sokkal többet érdemel egy dróton rángatott főpolgármesternél

 – jelentette ki Kozma Dávid, majd feltette a kérdést: – Ha a főpolgármesternek nincs önálló akarata, alkalmatlan a város vezetésére, és csak a vállát rángatja, amikor a haverok kiszipolyozzák a kasszát, mégis mi keresnivalója van Budapesten?

Renge Zsolt, a budapesti Fidelitas elnöke felidézte, Gyurcsány Ferenc korábban azt várta Karácsony Gergelytől, hogy menjen neki a kormánynak. A Fidelitas szerint ezt a feladatot igyekezett végrehajtani Karácsony Gergely, amikor bejelentette, hogy a fővárosi önkormányzat nem fizet adót. – Ez a műbalhé nem szólt másról, mint hogy Karácsony Gergely fejsimogatást kapjon Gyurcsány Ferenctől – mondta Renge Zsolt, megjegyezve: mindez ékes példája annak, hogy a főpolgármesternek egyetlen önálló gondolata sincs, úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül.

Borítókép: A Fidelitas akciója (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.