Honvédelmi családi nap lesz vasárnap a Városligetben

Családi nappal ünneplik a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját vasárnap a Városligetben – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 20. 11:52
null
2020.06.15. Szentendre MH Magyar Honvédség Altiszti Akadémia , sportszázad alapkiképzése Fotó:Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben azt írták, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség számos izgalmas bemutatóval várja az érdeklődőket, a Kós Károly sétányon 22 katonai alakulat állítja ki eszközeit, a kilátogatók többek között találkozhatnak a honvédség high-tech eszközeivel, megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival, a hagyományőrzők pedig a katonamúltat elevenítik fel.

A Lynx, Gidrán és Leopard 2A4HU megtekintése mellett az MH Sportszázad standjánál olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókkal, valamint válogatott katonasportolókkal lehet beszélgetni.

Délelőtt 11 órától a Fővárosi Állat- és Növénykerttől a Zielinksi (Millenniumi) hídon keresztül a Kós Károly sétányra vonul át az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Zenekara, őket az állatkerttől a Zielinski hídig az MH BHD Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály lovas huszárai kísérik.

A Széchenyi fürdővel szemben a Kós Károly sétányon délután többféle bemutató várja az érdeklődőket: a zenekarok után a különleges díszelgő csoport mutatja be műsorát, amit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncra, magyar! című előadása követ, majd közelharc-bemutató is lesz.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a Légy ott! élményprogramok mellett 10 órától katonai térzene várja a látogatókat. Kitelepül a honvédelmi információs pavilon és szimulátor, a látogatókat pedig két robotkutya fogadja a Főkapu téren.

A HM tájékoztatása szerint a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetek kezdeményezésére a tárca is csatlakozott a programhoz, amely felhívja a figyelmet 

a világ egyik leggyorsabb és legveszélyeztetettebb ragadozójára, a perzsa leopárdra.

A Honvédelmi Minisztérium Akhumnak és Banunak, az állatkert lakóinak az örökbefogadásával szeretné segíteni a faj fennmaradását – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.