Katonai harcjárművek járják majd menetoszlopban az országot

Katonai menetoszlopokra kell számítani az ország több vármegyéjében – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Munkatársunktól
Forrás: MTI, Promenád.hu2023. 05. 19. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái május szombaton 20-án 6 és 16 óra között katonai menetet hajtanak végre.

Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani a Hódmezővásárhely – 47. számú főút – M43-as autópálya – M5-ös autópálya – M0-s autópálya – M7-es autópálya – 8. számú főút – Veszprém északi körgyűrű – Újmajor útvonalon, ismertette a tárca.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

Hangsúlyozták: a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. 

A lakosság megértését és türelmét köszönik.

Borítókép: Honvédelmi konvoj a magyar–szerb határon, Bácsszentgyörgy közelében 2017. december 14-én (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.