Mutatjuk, hogy merre tombolnak már a zivatarok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor közölte, hogy ma délután idén először (kerekítve) elérte a hőmérséklet a 30 Celsius-fokot, még a hidegfront előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MET.HU2023. 05. 23. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legmelegebb a hullámzó front előterében és a Kárpát-medencében van, itt 28 Celsius-fok feletti csúcsértékeket is mérnek.

Szerda estig időjárásunkat egy északnyugat felől érkező gyenge hidegfront alakítja, záporokra, zivatarokra kell számítani, de szerdára csak néhány fokot mérséklődik a meleg.

Ma északnyugat felől megnövekedett a felhőzet, és estefelé már egyre több helyen fordulhatnak elő záporok és zivatarok. Éjszaka felhős idő várható összességében több helyen záporral, helyenként zivatarral, de a Dunántúl északi felén már éjfél környékére megszűnhet a csapadéktevékenység.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor közölte, hogy idén először ma délután elérte a hőmérséklet a 30 Celsius-fokot (kerekítve).

Azonban jelenleg már az Észak-Dunántúl, az Északi-középhegység és az Alföld térségében is több helyen intenzív zivatargócok tevékenykednek, ami az Országos Meteorológiai Szolgálat 17.40-es radarképén is jól látható:

 

Szerdán az északkeleti harmadban és délen közepesen vagy erősen felhős idő valószínű záporokkal, zivatarokkal, illetve esővel. Estére a csapadékgócok jórészt lecsengenek. Eközben a Dunántúl északi felén és Budapest tágabb környezetében gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül. A szél döntően csak zivatar környékén lehet átmenetileg erős vagy viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 21 és 26 Celsius-fok között valószínű.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.