Valaki nem mond igazat? Van itt néhány dokumentum, amely rácáfol Karácsony Gergely szavaira

Minden kiderül.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 05. 10. 17:09
KARÁCSONY Gergely; TARLÓS István
Budapest, 2022. május 14. Tarlós István volt fõpolgármester, országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelõs miniszterelnöki megbízott (b) és Karácsony Gergely fõpolgármester beszélget az M3-as metróvonal újabb szakaszának átadóünnepsége elõtt a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én. Átadták a budapesti M3 metróvonal központi szakaszán a felújított Kálvin tér, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásokat, így ennek a napnak a délutánjától Kõbánya-Kispesttõl már a Kálvin térig jár a metró a déli szakaszon. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros hivatalos dokumentumai bizonyítják, hogy Karácsony Gergely valótlan állításokat tesz arról, mennyi megtakarítással vette át 2019-ben Budapest vezetését Tarlós Istvántól – közölte a Világgazdaság (VG) kérdésére a Pénzügyminisztérium. A tárca a főváros éves költségvetési beszámolójára hivatkozik, miközben a főpolgármester azt mondja, ezek a számok egyszerű hazugságok. 

A lap emlékeztet, hogy Karácsony Gergely a minap azt közölte, hogy Budapestnek 2019-ben 186,2 milliárd forint el nem kötött tartaléka volt. Közben Varga Mihály tárcavezető arról tájékoztatott, hogy a főváros baloldali vezetése 214 milliárd forintot örökölt az előző, fideszes városirányítástól. Hogy vajon mi lehet azzal harmincmilliárd forintos különbséggel, érdekes kérdés, ezért a VG megkereste a Pénzügyminisztériumot, amely válaszban elküldte nekik a főváros hivatalos dokumentumait.

Ezekben jól látható, hogy a főváros 2019-es pénzügyi beszámolója szerint Karácsony Gergely városvezetése 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós Istvánéktól.

Kifejtik, rövid lejáratú államkötvényben 82 milliárd forint, hosszú lejáratú államkötvényben 77 milliárd forint, pénzeszközállományban 48 milliárd forint, továbbá a főváros intézményeinél hétmilliárd forint volt – derül ki a Pénzügyminisztérium válaszából.

A tárca levonta a következtetést is, amely nem más, mint hogy a baloldali városvezetés felélte Budapest pénzügyi tartalékait.

A nevezett dokumentumok ide kattintva megtekinthetők. 

Borítókép: Karácsony Gergely és Tarlós István (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.