Varga Mihály: A főpolgármester nem igazodik el Budapest költségvetésében

A pénzügyminiszter szembesítette a valósággal Karácsony Gergelyt.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 05. 04. 18:45
null
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós István városvezetésétől, de mára csődbe vitte a fővárost – fogalmazott a Facebook-oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter, arra reagálva, hogy Karácsony Gergely egy interjúban arról beszélt, hogy ez 214 hazugság.

A tárcavezető kiemelte, hogy a főváros pénzügyi beszámolója azonban világosan mutatja a valóságot: rövid lejáratú államkötvényben 82 milliárd forint, hosszú lejáratú államkötvényben 77 milliárd forint, fővárosi pénzeszközállományban 48 milliárd forint, a főváros intézményeinek pénzeszközállománya 7 milliárd forint volt.

 

– Ez összesen 214 milliárd forint

 

– húzta alá Varga Mihály.

Mint jelezte, ebből két dolog következhet: a főpolgármester nem igazodik el a fővárosi költségvetésben, ezért juttatta csődbe Budapestet vagy a főnökei reménytelen vitahelyzetbe állították a főpolgármestert, hiszen a tényekkel kell vitatkoznia.

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.