Pénzmosás gyanúja: a legfőbb ügyészhez és a pénzügyminiszterhez fordul a Fidesz Karácsony mozgalma miatt

Hollik István közölte, arra várnak választ, érkezett-e már bejelentés a hatósághoz pénzmosás gyanújának ügyében?

2023. 06. 30. 12:59
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Írásbeli kérdéssel fordul a legfőbb ügyészhez, illetve a pénzügyminiszterhez a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy kiderüljön, érkezett-e bejelentés a hatósághoz pénzmosás gyanújának ügyében?

Hollik István már csütörtöki Facebook-bejegyzésében közölte, hatóságokhoz fordulnak Karácsony Gergely ötszázmilliója miatt.

Mint fogalmazott, ismeretlen eredetű több tíz milliós készpénzes befizetések mentek Karácsony Gergely 99 Mozgalom elnevezésű egyesületéhez, ennek ellenére ő mélyen hallgat. – Ezért most az illetékes hatóságokhoz fordulunk és megkérdezzük: érkezett-e bejelentés a hatósághoz pénzmosás gyanújának ügyében? 

Azt tudjuk, hogy durván beavatkoztak a magyar választásokba és a dollárbaloldal törvénytelenül külföldi támogatást fogadott el. Azt viszont még mindig nem tudjuk, honnan jöttek ezek a pénzek

 – hangsúlyozta Hollik István, aki szerint ugyanez a kérdés merül fel Karácsony Gergely ötszázmilliójával kapcsolatban is, amit gyanús módon fizetett be egy baloldali megbízott készpénzben, méghozzá nagyrészt külföldi – euró és angol font – valutában. – Kinek a pénze ez? Külföldről érkezett, ahogy a többi, dollárbaloldalhoz érkező támogatás – tette fel a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki most a pénzügyminisztertől, illetve a legfőbb ügyésztől vár választ arra, pénzmosás gyanújával tett-e már valaki bejelentést a hatóságoknál?

Hollik István a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, számtalan kérdés merül fel Karácsony Gergely mozgalmát illetően.  

Hogyan lehet az, hogy létrehoznak egy mozgalmat, hogy Karácsony Gergelyből miniszterelnök-jelöltet fabrikáljanak, és 506 millió forintból 450 millió forint azután érkezik a mozgalom számlájára, hogy Karácsony visszalépett? Sőt, még 100 millió forint érkezik azután, hogy lezajlott a választás, és a baloldal kikapott

– mondta a politikus, aki szerint az is felvet kéréseket, hogy a főpolgármester azt állítja, hogy magyar adományozóktól gyűjtöttek, de akkor hogy lehet, hogy az összeg nagy része euróban volt?

 Ráadásul, hogy lehetett adományozni, ha a mozgalom honlapján semmilyen jelzés nem volt arról, hogy hova várják az adományokat?

 A sokadik gyanút keltő elem pedig az, hogy a mozgalomnak nem volt irodája, mindössze Perjés Gábor törökbálinti villája volt feltüntetve. Így az adománygyűjtő  láda csak a székhelyen lehetett. 

Mennyire életszerű az, hogy a baloldali adományozók elmennek Törökbálintra, becsöngetnek Perjés Gáborhoz, hogy betennék a pénzt az adománygyűjtő ládába

 – sorolta az aggályokat Hollik István.

Karácsony Gergely hallgat az egyesületét érintő botrány kapcsán, még a baloldali lapoknak sem válaszol, pedig a főpolgármester politikai szövetségesei szerint is számtalan kérdést vet fel a 99 Mozgalom finanszírozása, az oda érkező pénzek eredete, a befizetések időrendisége, és a százmilliók felhasználása. 

 

Borítókép: Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.