A TEK elfogta a XVI. kerületi emberölés gyanúsítottjait + videó

A budapesti rendőrök aprólékos nyomozómunka eredményeként, a TEK segítségével fogták el azt a férfit és nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három hete megöltek és kifosztottak egy idős embert a főváros XVI. kerületében.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 06. 21. 13:54
A TEK fogta el a XVI. kerületi Lobbanó utcai emberölés gyanúsítottjait Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesti, XVI. kerületi házában május 28-án délután holtan találtak egy nyolcvanéves férfit. Az idős ember halálát bántalmazás okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Az elsődleges adatok egy fiatal nőre terelték a gyanút, de az eljáró nyomozók megállapították, hogy a nőnek nincs köze a bűncselekményhez. A további aprólékos adatgyűjtés eredményeként az életvédelmi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket: a huszonhét éves Sz. Alexandrát és az ötvenkét éves C. Istvánt.

A büntetőeljárás adatai szerint a nő és a férfi május 26-án késő este ment be az idős ember házába, ahol olyan súlyosan bántalmazták az áldozatot, hogy az a helyszínen belehalt sérüléseibe. A lakásból aranyláncot és bankkártyát vittek el, utóbbival két alkalommal pénzt is vettek fel a sértett számlájáról. 

A feltételezett elkövetőket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége június 20-án, kedden délután fogta el egy budaörsi parkolóban.

C. Istvánt és Sz. Alexandrát a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nőt ezenkívül kifosztás bűntett és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésével is gyanúsítják. A BRFK életvédelmi osztályának nyomozói mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: Részlet az elfogásról készült videóból (Forrás: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.