Lecsapott a bulinegyedre a rendőrség, elfogták a sütőpordílert

Akciót szervezett a belvárosban a rendőrség többek között kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Ekkor bukott le egy fiatalember a VII. kerületben, aki kamudroggal vert át egy férfit.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 06. 21. 11:28
razzia, rendőrség, helyszínelés, ellenőrzés, lezárás, belváros, éjszaka
Budapest, 2016. szeptember 25. Rendõrautók állnak 2016. szeptember 25-én a fõvárosi Király utca és a Teréz körút keresztezõdésénél, ahol ismeretlen eredetû robbanás történt 24-én késõ este az egyik földszinti üzlethelyiségben. Az elsõdleges információk szerint két ember megsérült, a mentõk kórházba szállították õket. A rendõrség körbezárta a környéket, vizsgálják a robbanás körülményeit. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Razziáztak a hatóságok múlt pénteken estétől másnap reggelig az V., VI. és VII. kerületben, amikor elfogtak egy kamudrogot áruló huszonhárom éves fiatalembert. A vásárlót a rendőrök elfogták, aztán megtalálták a nála lévő, fehér port tartalmazó tasakot. Akkor derült ki, hogy a tasak tartalma nem más, mint közönséges sütőpor. A férfival gyorstesztet csináltak, ami kokainra pozitív eredményt mutatott. A kamudrogot áruló B. Rolandot csalás vádjával kihallgatták, és előállították mintavételre két társával együtt, akiknél szintén felmerült, hogy kábítószert fogyaszthattak.

Az akció célja a kábítószerrel kapcsolatos, garázda jellegű, erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények megelőzése volt, továbbá a másokra veszélyt jelentő közlekedők kiszűrése és a rend fenntartása a szórakozóhelyek környékén.

A rendőrök három ittas vezetővel szemben intézkedtek, két embert pedig kábítószer birtoklása miatt fogtak el. Közterületi alkoholfogyasztás miatt kilenc emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, öt emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt egy ember közigazgatási bírságot kapott.

A razzia mérlege 382 igazoltatásból, 150 jármű ellenőrzéséből hat elfogás, három előállítás, négy biztonsági intézkedés, tizenkét szabálysértési feljelentés, tizennégy helyszíni bírság és két közigazgatási bírság – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A belvárosi akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság szervezte, és közreműködött benne a Készenléti Rendőrség, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, Belváros–Lipótváros Önkormányzat és Belváros–Lipótváros közterület-felügyelete és Budapest Főváros Kormányhivatal munkaügyi és munkavédelmi főosztálya is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.