időjárás 17°C Malvin 2023. október 1.
logo

Dömötör Csaba: A korábbiaknál is súlyosabb betelepítési kvótát fogadtak el

Magyar Nemzet
2023.06.09. 18:44 2023.06.09. 18:56
Dömötör Csaba: A korábbiaknál is súlyosabb betelepítési kvótát fogadtak el

Talán mindenki emlékszik a betelepítési kvóta ügyére. A héten megszavazták a brüsszeli belügyi tanácsülésen. Sajnos a korábbiaknál is súlyosabb verziót fogadtak el – közölte hivatalos közösségi oldalán megosztott videójában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Érdemes röviden megnéznünk, hogy miről is szól ez az elfogadott javaslat. Egyrészt elindítanánk a bevándorlók elosztását a tagországok között. Ezt a tervet már ismertük, de ami súlyosbító körülmény, az az, 

hogy ha egy tagország nem hajlandó befogadni migránsokat, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kellene fizetni. Hozzájárulásnak nevezik, de valójában büntetés ez.

Magyarországra esne egy kvóta, és ennyiszer 8 milliót kellene fizetnünk, ami akár sokmilliárdos nagyságrend is lehet. És ez még nem minden, mert előírnák, hogy az egyes tagországoknak mekkora kapacitással kell rendelkezniük a menekültügyi eljárásokhoz. És ennek alapján – és itt jön a lényeg:

Magyarországon lenne az összes eljárás 28 százaléka. 

Hozzánk telepítenék a legtöbb ilyen eljárást. Nem Görögországban, nem Olaszországban, hanem hozzánk.

Ami a héten történt, az a brüsszeli politika legrosszabb arca. A magyarok feje fölött hoznak döntéseket a jövőnk kárára, kifacsarva a kezünkből azt a jogot, hogy eldöntsük, hogy kivel élünk együtt. Azt hiszem, hogy mondanom sem kell, hogy a magyar kormány ezeket a terveket nem támogatta. Lesznek még tárgyalások, készen állunk a vitákra, nem hagyhatjuk, hogy ezt a tervet ránk erőszakolják.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.