A lengyel–magyar barátság is szóba kerül Tusványoson

A biztonságpolitikát és a kereszténységet helyezik a fókuszba.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 15. 11:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar–lengyel barátság évtizedes hagyományairól is szó lesz a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) két programjában. 

A július 18-tól 23-ig tartó rendezvényen két panelbeszélgetést szervez a Waclaw Felczak Alapítvány ebben a témában – közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint írták, az egyik július 19-én lesz Európa keresztény lesz vagy nem lesz – Kereszténység a mindennapokban címmel, Kiss-Rigó László (püspök, Szeged-Csanádi Egyházmegye), Molnár Imre (történész, szociológus, Reconciliatio Esterházy János Egyesület), David Lloyd Dusenbury (filozófus, író, kutatói ösztöndíjas, Danube Institute, Egyesült Királyság) részvételével, a moderátor Mohay Gergely, az alapítvány kurátora lesz.
Másnap, július 20-án Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport – Biztonságpolitikai körkép az orosz–ukrán háború árnyékában címmel a Bánffy Miklós-társalgóban lesz panelbeszélgetés, amelyen Michal Kwilecki (a Wroclawi Magyar-Lengyel Baráti Társaság vezetőségi tagja, Lengyelország), Jacek Karnowski (főszerkesztő, Sieci hetilap, Lengyelország) és Demkó Attila (biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője) lesz ott, Rosonczy-Kovács Mihály kurátor moderálásában.
A Waclaw Felczak Alapítvány kuratóriumi elnöke, Biernacki Karol, valamint igazgatóhelyettese, Zobolyák Róbert szintén ellátogat Tusványosra – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Tusványos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.