Brutálisan bántalmazta, próbálta megölni saját fiát – most vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki brutálisan bántalmazta és megpróbálta megölni a saját fiát, korábban pedig a nevelőanyját fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy különböző kölcsönöket vegyen fel és adja át neki.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 27. 10:55
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már nagykorú fiú látogatóban volt apjánál, és összevitatkoztak azon, hogy a férfi szerint a fia keveset van vele. A fiú ekkor hazaindult, de az utcán apja utolérte, pofon vágta és visszaparancsolta a házba.

Később a fiú újra hazaindult, apja ekkor újra utánament, többször fejen és arcon ütötte, és megrúgta a mellkasán. Ezután felvett az udvaron egy törött tükördarabot és azzal hatszor hátba szúrta a fiút, közben azt kiáltotta, hogy megöli. A bántalmazás következtében a fiú közvetlen életveszélyes állapotba került.

A segélykiáltásokat a szomszéd hallotta meg, aki értesítette a rendőröket. A sértett csak a rendőrök kiérkezése után szabadult az ingatlanból, amelynek kapuját apja bezárta.

A közleményből kiderül, hogy a vádlott a bűntett elkövetésének évében, 2021 nyarán szabadult korábbi, erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott fegyházbüntetéséből. A nevelőanyjához költözött egy Pest vármegyei településre, majd az idős nőt fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy különböző kölcsönöket vegyen fel és adja át neki.

Miután az értékesebb ingóságokat a férfi eladta, kiabálva, veréssel fenyegetve annyira megfélemlítette az asszonyt, hogy az összesen kilencszázezer forint kölcsönt vett fel egy magánszemélytől, illetve egy pénzügyi szolgáltatótól, és ebből nyolcszázezer forintot átadott neki.

A férfi folyamatosan nyomás alatt tartotta nevelőanyját, bántalmazta, és előfordult, hogy a karján késsel megszúrta.

 Végül az idős asszony elmenekült az otthonából a testvéréhez. A főügyészség emberölés kísérlete és folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.