Csaknem öt évtizedes gyermekgyilkosságot vallott be egy lelkész az Egyesült Államokban

Rengeteg idő kellett, de megoldódni látszik az ördögi bűntett rejtélye.

Magyar Nemzet
Forrás: The New York Post2023. 07. 25. 13:09
Sad,Child,Suffering,From,Depression,Sitting,Alone,In,Corridor,Feeling
2263300709 Fotó: Bricolage Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem ötvenéves gyilkossági ügy oldódhat meg Egyesült Államokban, Pennsylvaniában, miután egy nyugalmazott lelkész beismerő vallomást tett – írta a New York Post.

A David Zandstra nevű, akkoriban lelkészként tevékenykedő gyilkos 1975. augusztus 15-én állt meg autójával felajánlani egy Bibliatáborba igyekvő nyolcéves kislánynak, hogy elviszi.

A férfi ezután egy félreeső helyre vitte Gretchen Harringtont, és levetkőzésre akarta kényszeríteni.

A gyermek ellenállt neki, a férfi pedig válaszul brutális kegyetlenséggel halálra verte őt.

A gyilkosság után a Zandstra, mintha semmi sem történt volna, visszavezetett a templomba, majd évtizedekig játszotta az együttérző, támogató barátot. A gyerek maradványait hetekkel később találták meg tíz kilométerre az otthonától.

A rég várt fordulat

Januárban azonban egy nő elmondta a nyomozóknak, David Zandstra lányának barátnője volt, valamint, hogy tízéves korában náluk aludt, a férfi pedig fogdosni kezdte őt. Ennek nyomán a napokban szembesítették a szexuális erőszak gyanújával az egykori lelkipásztort, aki bevallotta Gretchen Harrington elrablását és meggyilkolását.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.