Ilyen sem volt még, lelepleztek egy kamu mentőautót

Még csak egészségügyi végzettségük sem volt a személyzet tagjainak.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 8:40
Forrás: Facebook-OMSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kamu esetkocsit lepleztek le a mentők” – írja az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán. 

A bejegyzésben azt írják, hogy több panasz is érkezett bajtársaktól és betegektől is az Országos Mentőszolgálat főigazgatójához. 

Az egyik alternatív (magán) mentőszolgálatra panaszkodtak az érintettek, ugyanis a magán szolgálat dolgozói megtévesztő módon az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját ruhájukon viselve, térítés ellenében szállítottak haza betegeket, miközben rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával. 

A főigazgató azonnal lépéseket tett és nem csupán a meglevő megállapodást mondta fel a szervezettel, még a rendezvény biztosítás lehetőségét is megvonta a vállalkozástól, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására. – írják

Az ügy azonban ezzel nem ért véget, hiszen továbbra is gyakran jelentették Budapest különböző pontjairól az engedély nélkül szirénázó esetkocsinak látszó autót, ezért az Országos Mentőszolgálat a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr- főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó-  és Vámhivatal közösen vonta ellenőrzés alá az ESET 4 feliratú járművet. 

Már a helyszínen kiderült, hogy az autó még közúti forgalomra sem volt alkalmas, és annyit szintén tudni lehet, hogy a személyzet tagjainak nem volt egészségügyi végzettségük sem. 

Az Országos Mentőszolgálat a bejegyzésben megköszönte a hatóságok gyors és határozott intézkedéseit. 

Borítókép forrása: Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldala 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.