Károkat okozott a vihar Budapesten és Pest vármegyében

Károkat okozott a péntek délutáni vihar Budapesten és Pest vármegyében – közölte a katasztrófavédelem péntek este a honlapján.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 07. 28. 23:14
Milánó, 2023. július 25. Kidõlt fa alá szorult autót néznek emberek Milánóban 2023. július 25-én, miután reggelre virradóan viharos széllökésekkel kísért felhõszakadás vonult végig Olaszország északi térségén. MTI/AP/LaPresse/Stefano Porta Fotó: Stefano Porta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapadékot kísérő nagy erejű szél utakra, járművekre, vezetékekre döntött fákat, amelyek eltávolítása ad számottevő munkát a tűzoltóknak kora este óta – tájékoztattak.

Budapesten, a III. kerületi Bivalyos utca és Hunyadi utca kereszteződésében méretes fa dőlt az úttestre, akadályozva a forgalmat. A XIV. kerületi Fogarasi úton és a XIX. kerületi Kazinczy utcában is parkoló autókra zuhant fák miatt kértek a tűzoltóktól segítséget – sorolták.

Az idősek otthona kerítésére hasadt egy hatalmas faág a IV. kerületi Garay utcában. A XI. kerületi Budafoki úton két sávot is elfoglalt egy, a szél által kicsavart fa.

A Pest vármegyei Ürömön, az Ürömi úton egy tízméteres faág zuhant az úttestre. Erdőkertesen, a Liszt Ferenc utcában egy eperfa dőlt be az utcáról egy családi ház udvarába. Pilisborosjenőn azért riasztották az egységeket, mert egy fa a villanyvezetékre zuhant, Nagytarcsán pedig két körforgalom között jelentett közlekedési akadályt egy kicsavart fa. Piliscsabán, a Szent László király útján leszakadt és félig a magasfeszültségű vezetékhez ért egy faág. Daruval kezdték meg az eltávolítását.

Szórványosan ugyan, de az ország más pontjain is okozott kárt a vihar. Egerben, Debrecenben, Jászárokszálláson, Kehidakustányban, Hangonyban is fakidőlések miatt riasztották az egységeket. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán – írta a katasztrofavedelem.hu.

Borítókép: illusztráció (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.