időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Módosították a minisztériumokról szóló törvényt

Máté Patrik
2023.07.07. 10:49 2023.07.07. 11:21
Módosították a minisztériumokról szóló törvényt

Az Országgyűlés a mai rendkívüli ülésén 122 igennel megszavazta a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény módosítását. Ismeretes: az Országgyűlés keddi rendkívüli ülésén esküt tett Tuzson Bence igazságügyi miniszter, valamint Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akiknek elsőként Novák Katalin köztársasági elnök gratulált kinevezésükhöz.

Még a múlt héten Varga Judit lapunknak adott interjújában jelentette be, hogy július 31-ével lemond igazságügyi miniszteri pozíciójáról, hogy az egy év múlva esedékes EP-választások kampányára koncentrálhasson. Azt is mi írtuk meg elsőként, hogy a 2024-es választásokon Varga Judit vezetheti a kormánypártok választási listáját, erről egyébként a Fidesz vezetésének is döntenie kell még. Tuzson Bence 51 éves, budapesti születésű politikus, jogász végzettségű. Tuzson korábban arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy egy tiszta, hagyományos Igazságügyi Minisztérium jöjjön létre, és az európai uniós ügyek a kormányzati struktúrán belül máshova kerüljenek. A másik fontos témaként az ítélkezési gyakorlat áttekintését nevezte meg, hangsúlyozva, hogy a jogszolgáltatásnak mindig az emberek szempontjait kell a legfontosabbnak tartania.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Havran Zoltán)

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.