Módosították a minisztériumokról szóló törvényt

Hivatalosan is létrejött az Európai Uniós Ügyek minisztériuma.

2023. 07. 07. 10:49
230616 Budapest Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülése fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés a mai rendkívüli ülésén 122 igennel megszavazta a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvény módosítását. Ismeretes: az Országgyűlés keddi rendkívüli ülésén esküt tett Tuzson Bence igazságügyi miniszter, valamint Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akiknek elsőként Novák Katalin köztársasági elnök gratulált kinevezésükhöz.

Még a múlt héten Varga Judit lapunknak adott interjújában jelentette be, hogy július 31-ével lemond igazságügyi miniszteri pozíciójáról, hogy az egy év múlva esedékes EP-választások kampányára koncentrálhasson. Azt is mi írtuk meg elsőként, hogy a 2024-es választásokon Varga Judit vezetheti a kormánypártok választási listáját, erről egyébként a Fidesz vezetésének is döntenie kell még. Tuzson Bence 51 éves, budapesti születésű politikus, jogász végzettségű. Tuzson korábban arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy egy tiszta, hagyományos Igazságügyi Minisztérium jöjjön létre, és az európai uniós ügyek a kormányzati struktúrán belül máshova kerüljenek. A másik fontos témaként az ítélkezési gyakorlat áttekintését nevezte meg, hangsúlyozva, hogy a jogszolgáltatásnak mindig az emberek szempontjait kell a legfontosabbnak tartania.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.