A liftben rabolták ki az idős férfit

A támadó súlyos büntetésre számíthat.

Magyar Nemzet
Forrás: Tények2023. 08. 09. 20:16
rabló, rendőr, bilincs Fotó: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiraboltak egy liftben utazó idős férfit Nyíregyházán, az ügyészség vádat emelt a tettes ellen – adta hírül a Tények

A rabló és az idős férfi együtt léptek be a lépcsőházba, a támadó ekkor még kedvesnek mutatkozott. 

Beszédbe elegyedtek, viszont néhány perccel később idős férfi döbbenten tapasztalta, hogy a támadó elkezd kotorászni a zsebében. 

Kiderült, hogy csak az alkalomra várt, hogy megszerezze az idős ember pénztárcáját. Amikor kiszálltak a liftből, a nyugdíjas férfi érezte, hogy kivették azt a zsebéből, de támadója ellökte, majd fogta a pénztárcát – a benne lévő tizennyolcezer forinttal – és elmenekült. 

A kamerafelvételek alapján az egyik rendőr felismerte a többszörösen büntetett előéletű férfit. Felkeresték a lakásán, de mivel nem volt otthon, a feleségét kérték meg, hogy telefonon hívja haza.

A rabló mit sem sejtve hazament, a felesége mellett már a rendőrök is várták otthon.

Az ügyészek vádat emeltek ellene a rablás miatt. A legenyhébb lehetőség, ha beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Úgy nyolc év nyolc hónap fegyházbüntetést kaphat, ugyanakkor az ügyészek azt is indítványozták, a kiszabott büntetés teljes idejét töltse le.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.