Baj van, most már Müller Cecília hivatala szerint is visszatérőben van a koronavírus

Mutatjuk, melyik vármegyében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 09. 16:17
MÜLLER Cecília
Budapest, 2020. június 17. Müller Cecília országos tisztifõorvos beszél a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán. Ez alapján

a 31. héten a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja további emelkedést mutat.

Hozzátették hogy 15 mintavételi helyen stagnáló tendencia jellemző, emelkedést Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon és Zalaegerszegen mértek, míg csökkenés egyedül Debrecenben jelentkezett.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy településen – Békéscsabán, Szolnokon, Debrecenben és Salgótarjánban – az alacsony, 13 helyen a mérsékelt, öt minta esetében pedig az emelkedett tartományba sorolható – fűzték hozzá. 

Borítókép: Müller Cecília (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.