Karácsony embere a BKK-nak is ellentmond a reptéri buszjárat ügyében

Balogh Samu szerint érdemben fel sem vetődött, hogy a 100E kedvéért megmaradjon a buszsáv az Üllői úton.

Magyar Nemzet
Forrás: VG2023. 08. 21. 18:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolja Karácsony Gergely kabinetfőnökének állítását a Világgazdaság. A lap idézi Balogh Samu néhány nappal ezelőtt közzétett bejegyzését, amelyben a kabinetfőnök azt hangoztatja, miszerint érdemben fel sem vetődött, hogy megmaradjon a buszsáv az Üllői úton a 100E kedvéért. – Az elmúlt években a metrópótlás pozitív mellékhatása volt, hogy a pótlóbuszok mellett a 100E buszok is használhatták a buszsávokat az Üllői úton. A metrópótlás végével azonban a buszsávok megszűntek, és az ország legforgalmasabb vasútvonala, az M3-as metró felett érdemben fel sem merült, hogy megmaradjon a buszsáv egy repülőtéri exkluzív járat kedvéért – írta Balogh.

A Világgazdaság szerint azonban ez nem igaz, kivéve persze, ha a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szakértőinek véleményét figyelembe sem veszi a főpolgármester csapatának tagja. A BKK ugyanis tavaly augusztusban még azt írta a lapnak:

az itt járó 100E jelű autóbuszok közlekedésének segítése is indokolja a buszsáv megtartását, amely a turizmus miatt egyre sűrűbben, egyre magasabb kihasználtsággal közlekedik.

A sokat vitatott sáv ügye akkor került elő ismét, amikor lapunk megírta, hogy az elkerített, pollerekkel védett Üllői úti biciklisávok miatti kialakult dugóban araszol a 100E reptéri expressz járat, ezzel jelentős csúszással érkezve az utasokkal a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. Ezt beismerte a BKK, és a kritikus időszakokban a környező utcákba irányítja át a járatot. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a tényközlést újabb támadásnak vélte a kerékpársáv ellen.

Borítókép: Dugó az Üllői úton (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.