Figyelmeztetést adott ki a mentőszolgálat, önt is érintheti

Indul az atlétikai vb-re? Olvassa el előbb az Országos Mentőszolgálat tanácsait.

2023. 08. 25. 11:13
null
Újabb tizenkilenc mentőautó állt szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Figyelmeztetést adott ki az atlétikai világbajnokságra látogatók részére az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A mentőszolgálat lapunkhoz eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a budapesti atlétikai vb hétvégi programja során harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben, ezért az OMSZ az alábbiakat javasolja: 

  • a versenyre kilátogató nézők igyanak sok vizet
  •  védjék fejüket és bőrüket a napsugárzástól
  •  viseljenek szellős ruházatot
  •  a hőséget nehezen viselő, krónikus betegségben szenvedő, idős szurkolók inkább a hűvös szobából, a televízió közvetítésével osztozzanak az élményben
  •  a vasárnapi Hősök futásán csak az induljon, aki egészséges és a szervezete felkészült a kihívásra.

Az Országos Mentőszolgálat tagjai egyébként nagy erőkkel biztosítják a versenyhelyszíneket, a mentőautókon és gyalogos elsősegélynyújtókon kívül speciális ellátóhelyeket, ambulanciákat is kialakítottak. Csató Gábor, az OMSZ vezérigazgatója a világbajnokság előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: mintegy ezren vesznek részt a budapesti atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításában, ez a megbízatás azonban nem érinti negatívan a magyarországi mentést. Mint mondta, 

elkülönített pluszkapacitással készülnek a világbajnokságra, az ország számos pontjáról érkeznek munkatársaik a sporteseményre, amelyen naponta változó számú mentőegységgel lesznek jelen. Az OMSZ mellett továbbá a Honvédkórház munkatársai is részt vesznek a világbajnokság egészségügyi biztosításában, mivel egy ilyen sporteseményen szükség lehet speciális sportorvosi tudásra, valamint traumatológusokra és radiológusokra is.

Kiderült az is, hogy szombaton és vasárnap több mint ötven mentőegység vesz majd részt a világbajnokság egészségügyi biztosításában. Egyes programelemekhez speciális mentési terveket készítettek – fűzte hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.